Παρασκευή, 21 Φεβ, 2020

  • Επικίνδυνοι ακροβατισμοί, επικίνδυνες και αστείες «συγκρίσεις»
  • Σήμερα στο Πλατύ η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέκου Χατζηκώστα
  • ΔΑΚΕ,ΔΗΣΥ,ΕΡΑ δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την επιτυχία της απεργίας
  • Σχόλιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) για την ανακοίνωση της ΔΗΣΥ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ 2020: Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η ανεργία στη χώρα μας
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ: Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών
Επικίνδυνοι ακροβατισμοί, επικίνδυνες και αστείες «συγκρίσεις»1 Σήμερα στο Πλατύ η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέκου Χατζηκώστα2 ΔΑΚΕ,ΔΗΣΥ,ΕΡΑ δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την επιτυχία της απεργίας3 Σχόλιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) για την ανακοίνωση της ΔΗΣΥ4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ 2020: Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η ανεργία στη χώρα μας5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ: Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με μεγάλη χαρά, καθιερώνει την μηνιαία ενημέρωση των συμπολιτών μας, των φίλων και του ευρύτερου κοινού για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται, με την μορφή του ενημερωτικού δελτίου (Newsletter) που θα δημοσιεύεται στον τύπο και το διαδίκτυο την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα.

Ο Σεπτέμβριος, αρχή του αρχαίου μακεδονικού ημερολογίου,  της ινδίκτου και του σχολικού μας έτους, είναι γεμάτος  με εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, εικαστικής έκφρασης, που απευθύνονται σε όλους, με ελεύθερη είσοδο και καλή διάθεση.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων:

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00. Αρχαιολογικός Χώρος των Αιγών. Προαύλειο Μουσείου Βασιλικών Τάφων.

Ο διάσημος Λιβανέζος παραμυθάς Jihad Darwiche (Ζιάντ Νταρβίς) θα αφηγηθεί μπροστά στον τύμβο του βασιλιά Φιλίππου και της οικογένειάς του την ιστορία του πανάρχαιου Σουμέριου βασιλιά:

Γκιλγκαμές, το πρώτο έπος

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά, με παράλληλη συν-αφήγηση στα ελληνικά,   και αποτελεί συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας. 

Τρίτη-Πέμπτη, 4-6 Σεπτεμβρίου 2018. Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών.

Από την Οικουμένη στις Αιγές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, θα υποδεχτεί πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Δομή Γιαννιτσών, με περιηγήσεις και ξεναγήσεις από αρχαιολόγους στο Ανάκτορο και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Στο Νέο Κτήριο του Μουσείου των Αιγών θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση.

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, 12:00. Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

The Cavafy after project

Στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης για τον Κ.Π. Καβάφη: "Ερώτων ατελών κάτι αβέβαιες μνήμες'', έντεκα καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν μία εικαστική ανάγνωση των ποιημάτων του Αλεξανδρινού ποιητή που παρουσιάζονται στην έκθεση, παρέχοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει το καλλιτεχνικό γεγονός στην γέννησή του και στην εικαστική του μορφοποίηση.

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00. Προαύλειο Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας.

Καβάφης – Σκιές Αγάπης

Ρεσιτάλ με την Σόνια Θεοδωρίδου. Η διεθνούς φήμης βεροιώτισσα μεσόφωνος θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, σε μουσική του Αθανασίου Σίμογλου, με την Orchestra Mobile υπό τον Θεόδωρο Ορφανίδη. Συμμετέχουν η Σχολική Χορωδία Βέροιας και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγές. Η μουσική διδασκαλία είναι της Ελένης Αναγνώστου. Αφηγητής ο Γιώργος Λιόλιος.

 Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00. Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Εγκαίνια της εικαστικής δράσης The Cavafy after project.

H επιτυχημένη έκθεση ‘’Ερώτων ατελών κάτι αβέβαιες μνήμες’’ διευρύνεται εικαστικά και μετουσιώνεται καλλιτεχνικά, συν-εκθέτοντας το σύγχρονο εικαστικό αποτύπωμα της δράσης που θα λάβει χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 με αφορμή τα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού που αποτέλεσαν αντικείμενο της έκθεσης.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 10:00.

Στο καθιερωμένο πανευρωπαϊκά πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, με φετινό θέμα τις Πόλ(ε)ις, και σε συνεργασία με το Ε' Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για τις αποτομές των παραδοσιακών κατοικιών χάριν του δημοσίου χώρου. Αποτομή είναι το κόψιμο μιας γωνίας ενός ιδιωτικού κτηρίου ή οικοπέδου, μια μικρή θυσία δηλαδή, για την διευκόλυνση της κίνησης των πολιτών και των οχημάτων στον δρόμο που περνά μπροστά από το σπίτι. Η δράση έχει στόχο να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει καταρχάς τους μικρούς μας φίλους και μέλλοντες πολίτες της Βέροιας για την αγάπη και το σεβασμό του δημόσιου χώρου.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00. Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Εγκαίνια έκθεσης με θέμα:

Ματιές στην Οικουμένη με τον φακό του Γιώργη Πούπη.

Η φωτογραφική έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο Εορδαίο φωτογράφο που χάθηκε πρόσφατα και αποτύπωσε με τον ευαίσθητο φακό του πρόσωπα και μνημεία στην Ελλάδα και την Οικουμένη. Οι φωτογραφίες του Γιώργη Πούπη από τους βασιλικούς τάφους των Αιγών και των ανθρώπων που εργάστηκαν στην ανασκαφή και την ανάδειξή τους, το Άγιο Όρος και από όλον τον κόσμο θα μας θυμίζουν πάντα τον ακριβό φίλο που αφιέρωσε το έργο του στη διάσωση της ατομικής και συλλογικής μνήμης..

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, 11:30-14:00. Αμφιθέατρο Νέου Κτηρίου Μουσείου Αιγών.

Ημερίδα με θέμα: Πόλεις. Ιδιωτικός, δημόσιος και οικουμενικός χώρος.

11:30-12:30. Αγγελική Κοτταρίδη, ''Οι πόλεις της Ελληνιστικής Οικουμένης. Χωνευτήρι λαών, μήτρα πολιτισμού’’.

12:30-13:00. Διάλειμμα- καφές.

13:00-14:00, Γιώργος Λιόλιος, ''Αποτομή, μία δύσκολη στροφή: αναζητώντας στο ιδιωτικό κενό το παρελθόν του δημόσιου χώρου''. Καλό Φθινόπωρο και καλή πολιτισμική χρονιά!

 

Έχει διαβαστεί 235 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΒΔ 3-5 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 103 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά