Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Μεγάλη άνοδος της ΔΑΣ στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
  • Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Βουτυρά
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη
  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
Μεγάλη άνοδος της ΔΑΣ στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ1 Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Βουτυρά2 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια3 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη4 Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο5 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

Επισκέψιμα από σήμερα τα βυζαντινά μνημεία της Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Επισκέψιμα από σήμερα τα βυζαντινά μνημεία της Βέροιας

Με εκτενές ωράριο επισκεψιμότητας και δωρεάν είσοδο για το κοινό λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα σημαντικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Βέροιας, μετά την πρόσληψη ωρομίσθιων φυλάκων. Το κοινό θα έχει έτσι την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά ορισμένες από τις πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της Βέροιας, και τον ιδιαίτερα αξιόλογο τοιχογραφικό διάκοσμο κάποιων από αυτές.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου της υποδειγματικής αποκατάστασής τους, η Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας και ο αρχαιολογικός χώρος του αγίου Παταπίου θα είναι επισκέψιμοι από Δευτέρα έως και Κυριακή, από τις 10:00 ως τις 18:00. Οι ναοί της Αναστάσεως του Χριστού και των Αγίων Κυρήκου και Ιουλίττης, καθώς και το σύνολο των ναών του ιστορικού τόπου της Μακαριώτισσας, των ναών του Αγίου Στεφάνου, της Παναγίας Ευαγγελίστριας, του Αγίου Νικολάου Μακαριωτίσσης και του Αγίου Γεωργίου του Μικρού ως μνημείων επισκέψιμων για το κοινό, θα είναι αντίστοιχα επισκέψιμοι από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 10:00 έως και 18:00.

Ετσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά όχι μόνο την Παλαιά Μητρόπολη, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, αλλά και την εξαιρετική σκηνή της Ανάστασης στην εκκλησία του Χριστού, που αγιογραφήθηκε το 1314/5 από τον Γεώργιο Καλλιέργη, όπως και τον τοιχογραφικό διάκοσμο του 14ου, 15ου και 16ου αιώνα στον ναό των Αγίων Κυρήκου και Ιουλίττης, τα αποκατεστημένα παλαιοχριστιανικά ψηφιδωτά του κτηριακού συγκροτήματος που βρισκόταν στο κέντρο της αρχαίας αλλά και της παλαιοχριστιανικής Βέροιας στον Αγιο Πατάπιο, καθώς και το σύνολο των ναών της ιστορικής συνοικίας της Μακαριώτισσας, σε μια γραφική για τον επισκέπτη διαδρομή που τον εξοικειώνει με την εικόνα που είχε η πόλη της Βέροιας ως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Έχει διαβαστεί 511 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 634 επισκέπτες και 0 μέλη.