Τετάρτη, 19 Ιούν, 2019

  • Ο «καημός» τους για τη «μεσαία τάξη»...
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ: Καλεί την Τουρκία σε «αυτοσυγκράτηση» και την απειλεί γενικώς... με «κατάλληλα μέτρα»
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Την 1η Ιούλη το debate των πολιτικών αρχηγών
  •  Στο Δασαρχείο Νάουσας και στο ΚΔΑΠμΕΑ η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα
  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
Ο «καημός» τους για τη «μεσαία τάξη»...1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ: Καλεί την Τουρκία σε «αυτοσυγκράτηση» και την απειλεί γενικώς... με «κατάλληλα μέτρα»2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Την 1η Ιούλη το debate των πολιτικών αρχηγών3  Στο Δασαρχείο Νάουσας και στο ΚΔΑΠμΕΑ η Φρόσω Καρασαρλίδου4 Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα5  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επίτιμος δημότης Βέροιας θα ανακηρυχτεί ο Θάνος Μικρούτσικος

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Επίτιμος δημότης Βέροιας θα ανακηρυχτεί ο Θάνος Μικρούτσικος

Αυτή είναι η πρόταση της δημοτικής αρχής της Βέροιας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ που θα γίνει την Δευτέρα 30 Απριλίου. Στο σχετικό εισηγητικό σημείωμα αναπτύσσεται το σκεπτικό της :

Θέμα: Έγκριση απονομής της τιμητικής διάκρισης «ΜΕΤΑΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΙΩΝ» στον κ. Θάνο Μικρούτσικο, για την πολυσχιδή προσφορά του στο χώρο του Πολιτισμού

 Ο Θάνος Μικρούτσικος ως Υπουργός πολιτισμού στήριξε με θέρμη την πρόταση της Βέροιας, για την ένταξη της στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων (ΕΠΔΠ). Από την πρώτη στιγμή διείδε την αρτιότητα και την προοπτική της πρότασης, πίστεψε ότι αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να λειτουργήσει προς όφελος της περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής που ο ίδιος τόσο ένθερμα πίστευε και υπηρέτησε.

Σημειώνεται ότι μέχρι τότε ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είχε καμιά ιδιαίτερη σχέση με τη Βέροια και όμως αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Βέροιας. Αυτό από μόνο του δείχνει την «καθαρότητά» του και τον κάνει ξεχωριστό.

Η Βέροια φιλοδοξούσε με την πρόταση της, να αποτελέσει ένα πόλο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιφέρειας. Ήδη η Βέροια είχε ένα διακριτό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιφέρειας, με την ετήσια συνάντηση των ΔΗΠΕΘΕ που η ΚΕΠΑ – τότε ΔΕΤΟΠΟΚΑ - καθιέρωσε από το 1992. Συνάντηση που έμελε να εξελιχθεί σε αιχμή του δόρατος για την ίδρυση στη Βέροια ενός κέντρου αναφοράς και στήριξης των περιφερειακών πολιτιστικών δράσεων, όπως ήταν το Κέντρο Πολιτιστικών Πρωτοβουλιών και Επικοινωνίας ΟΤΑ (ΚΠΠΕ-ΟΤΑ).

Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία του με την πόλη μας που δεν περιορίστηκε στο υπηρεσιακό επίπεδο. Ο Θάνος έγινε φίλος της πόλης μας, μας αγάπησε, αγάπησε τους ανθρώπους της. Έτσι και εμείς δεν τον ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε ότι με βάση την ένταξη της Βέροιας το ΕΠΔΠ, χρηματοδοτήθηκε και η κατασκευή του Χώρου Τεχνών ένα έργο που συνδέθηκε με την ίδια την πόλη, ένα έργο που βοήθησε την πόλη μας να ενταχθεί στην πρωτοπορία των πολιτιστικών ενεργά πόλεων της περιφέρειας. 

Συνεπώς, θεωρούμε υποχρέωση μας να τιμήσουμε τον άνθρωπο που μας βοήθησε γιατί η Βέροια έχει ελάχιστη υποχρέωση να αναγνωρίζει αυτή τη συνεισφορά του.

Για τους ανωτέρω λόγους προτείνεται η απονομή της τιμητικής διάκρισης «ΜΕΤΑΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΙΩΝ» στον κ. Θάνο Μικρούτσικο για την πολυσχιδή προσφορά του στο χώρο του Πολιτισμού.

Α) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 παρ.1 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α΄ 87/7.6.2010): «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του».

Β) Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Τιμών και Διακρίσεων του Δήμου Βέροιας ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 317/2003 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «ΤοΜΕΤΑΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΙΩΝείναι η ανώτερη τιμητική διάκριση του Δήμου Βέροιας.Απονέμεται μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε πρόσωπα τα οποίαπροσέφεραν στην πόλη και στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες καθώς και σεδιακεκριμένους πολιτικούς, ιεράρχες, επιστήμονες, ανθρώπους του πνεύματος, τουπολιτισμού και του αθλητισμού και καλλιτέχνες».

Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο:

Να εγκρίνει ή μη την απονομή της τιμητικής διάκρισης «ΜΕΤΑΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΙΩΝ»στον κ. Θάνο Μικρούτσικο, για την πολυσχιδή προσφορά του στο χώρο του Πολιτισμού

 

Ο Δήμαρχος

  Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Έχει διαβαστεί 110 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 157 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά