Τρίτη, 27 Οκτ, 2020

 • Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»
 • Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
 • Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους
 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας
 • Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940
 • Επίσκεψη Δημάρχου Νάουσας σε Μονόσπιτα και Στενήμαχο
Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»1 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας2 Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους3 Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας4 Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 19405 Επίσκεψη Δημάρχου Νάουσας σε Μονόσπιτα και Στενήμαχο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γόρδιος δεσμός

Γόρδιος δεσμός

Το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, για να κρύψει από το λαό τα αδιέξοδα και τους κινδύνους από την πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή. Κι ενώ όλα «φωνάζουν» για το αντίθετο, συνεχίζει προκλητικά να εμφαν... Περισσότερα

HerMa HUB: ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

από Η Άλλη Άποψη
HerMa HUB: ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

6 & 7 Δεκεμβρίου 2019, Ελευσίνα

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στην Ελευσίνα,  ομάδες πολιτών από τον νομό Αττικής, την υπόλοιπη περιφέρεια μαζί τους και το σωματείο Κυριώτισσας Ουτοπία από τον νομό Ημαθίας,  θα συναντηθούν στο συνέδριο “Οι Κοινότητες στο Προσκήνιο: Η Εμπειρία της Ενεργοποίησης Πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” (HerMa HUB: Fostering Communities), που οργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Heritage Management Organization (HERITΛGE)  σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα από τον νομό Ημαθίας θα συμμετάσχει το σωματείο Κυριώτισσας Ουτοπία από την Βέροια που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ουσιαστικής φυσιογνωμίας της περιοχής, τα ήθη και τα έθιμα της Βέροιας που με τον καιρό χάνονται, πραγματοποιώντας δράσεις και εκδηλώσεις. Στο συνέδριο, μαζί με τις ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα συστηθεί και θα ανταλλάξει πληροφορίες και καλές πρακτικές που αφορούν Την Εμπειρία της Ενεργοποίησης Πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 Σκοπός του συνεδρίου, είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες θεωρίες και πρακτικές ενεργοποίησης τοπικών κοινωνιών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχουν για τη διατήρηση και προώθηση του πολιτισμού. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Στο πλαίσιο του HerMa HUB θα δημιουργηθεί μία πολυδιάστατη εμπειρία ανοιχτή στο κοινό. Θα βρεθούν οι ομάδες μαζί, σε έναν ανοιχτό διάλογο, με προσκεκλημένους ομιλητές, μεταξύ άλλων τους:  Juanjo Puildo, (συν-υπεύθυνος για την ομάδα UNDERGROUND Archeology Heritage & People, ειδικεύεται στο σχεδιασμό project που σχετίζονται με την κοινοτική διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς) και μέσω skype την αρχαιολόγο Έλενα Στεφανοπούλου (συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ερευνητές σε σχολεία» παρέχοντας σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανεπιστημιακά σεμινάρια σχετικά με την κοινοτική αρχαιολογία) και την Bryony Onciul (αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Exeter της Μεγάλης Βρετανίας και διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διεθνή Διαχείριση και Συμβουλευτική Πολιτιστικής Κληρονομιάς), τον  Δρ. Άρης Αναγνωστόπουλος (Επίτιμο Λέκτορα Πανεπιστημίου του Kent, HERITΛGE Public Director) και την Δρ. Ελένη Στεφάνου (Δρ. Αρχαιολόγο-Μουσειολόγο. ΠΜΣ Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. HERITΛGE Public).

Πως θα ενεργοποιηθούν οι κοινότητες; Με ποιες μεθόδους; Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου θα θιγούν ζητήματα  που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη καλών πρακτικών ενεργοποίησης των τοπικών κοινοτήτων μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη θέσπιση στόχων και σκοπών για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες καθώς και τη παρουσίαση μεθοδολογιών και τρόπων εργασίας  που θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικά εγχειρίδια για περαιτέρω εγχειρήματα ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών μέσω πολιτιστικών δράσεων.   ‘Όλα αυτά θα συζητηθούν στο πλαίσιο της δράσης Agora και στη συνάντηση των ομάδων το απόγευμα της ίδιας μέρας. Περιμένουμε φυσικά περισσότερο διάλογο και επικοινωνία και στο περιθώριο του επίσημου διημέρου με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών από τις ομάδες αλλά κα το κοινό που θα παρακολουθήσει το συνέδριο.  

 Επιπλέον πριν τη διεξαγωγή του HerMa HUB, διοργανώνεται ένα βιωματικό εργαστήριο με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, το οποίο θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το περιεχόμενο ενός πολιτιστικού περίπατου μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας.  Τα συμπεράσματα και η γενικότερη εμπειρία θα παρουσιαστούν τις μέρες του συνεδρίου.

Για δύο μέρες, 6-7 Δεκεμβρίου, η πόλη της Ελευσίνας θα γίνει το ιδανικό πεδίο για να βρεθούν Κοινότητες, Ομάδες και Γειτονιές στο Προσκήνιο.  Διοργανωτής της σημαντικής αυτής συνάντησης είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Heritage Management Organization (HERITΛGE), ο οποίος, φέτος τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε  δέκα χρόνια δράσης.

Από το 2008, ο Οργανισμός, χάρη στην εκπαίδευση που παρέχει, καλλιεργεί  δεξιότητες σε σημαντικούς διαχειριστές έργων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, για να προαγάγουν  το αντικείμενό τους, από ένα πεπερασμένο  αντικείμενο έρευνας, σε μία ζωντανή, αειφόρο πηγή παιδείας, τοπικής περηφάνιας και οικονομικής ευημερίας. 

Μέχρι σήμερα, έχουν οργανωθεί 700 προγράμματα εκπαίδευσης διαχειριστών πολιτιστικής κληρονομιάς  και πολλοί από όσους συμμετείχαν στα προγράμματα αυτά κατέχουν σημαντικές θέσεις στο τομέα του πολιτισμού, στις χώρες τους (υπουργεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.λπ.). Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 77 χώρες:
Ιράν, Ελβετία, Β. Μακεδονία, Αίγυπτο, Γκάνα, Κένυα, Μαλάουι, Νότια Αφρική,Βραζιλία, Περού, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σουηδία, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Κορέα, Βέλγιο
κ.α. Τα προγράμματα του HERITΛGE είναι αγγλόφωνα και τα περισσότερα διεξάγονται  σε συνεργασία με διεθνείς και ημεδαπούς οργανισμούς, ενώ έχουν προσφέρει πάνω από 600 μερικές ή πλήρεις υποτροφίες. Για περισσότερες πληροφορίες: heritagemanagement.org/conference   

Το συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε εδώ heritagemanagement.org/conference/registration/register .

Επικοινωνία: HerMa@HeritageManagement.org | τηλ: +30 6972 200 297

Έχει διαβαστεί 69 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 198 επισκέπτες και 1 μέλος.