Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

 • Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
 • Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
 • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας
Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας1 Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ2 Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας3 Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας4 Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ 5 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να βγουν συμπεράσματα...

Η ΦΩΤΟ είναι αποκαλυπτική για το πώς αντιμετώπισαν ΜΜΕ (η συντριπτική πλειοψηφία)  τα χτεσινά θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη. Η «γραμμή» ότι προηγήθηκε επίθεση κατά αστυνομικών είχε δοθεί από νωρίς. Όμως ήλθαν τα βίντεο και πλήθος αυτοπτών μαρτύρων να τα διαψεύσουν. Το ζήτημα είναι τι συμπ... Περισσότερα

Κάποιοι “δήθεν” φίλοι Βάλθηκαν…

από Η Άλλη Άποψη
Κάποιοι “δήθεν” φίλοι Βάλθηκαν…

«Το σινεμά μάς κάνει καμιά φορά να βλέπουμε καθαρότερα τον κόσμο κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, από τις ιδέες που αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμό που απειλεί να μας φτάσει στην καταστροφή, στη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία. Το σινεμά μας έχει πολλές παραδόσεις. Μία είναι και το σινεμά της διαμαρτυρίας, αυτό που δείχνει τους ανθρώπους ενάντια στην εξουσία. ΚΕΝ Λόουτς

Και με αυτήν έχουμε να κάνουμε.. αλλά και σε αυτήν απευθυνόμαστε..

Κάποια Βάλθηκαν να μας κλείσουν,,

Κάποιοι με θέσεις ανωτέρων νόμισαν πως ξέρουν τα πάντα για το σινεμά..

Ακούσαμε επίσης και γελάσαμε πώς αυτές οι πράξεις καλό μας κάνουν κιόλας..

Άλλοι πάλι χάρηκαν και είπανε και μπράβο στο να τον ρημάξουμε τελείως..

Με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, με πράξεις παράνομες, και βασικά όπως λέμε εμείς που δεν είμαστε στην εξουσία του τόπου,,, παίρνοντας αποφάσεις «με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο»..

Μερικά λόγια έχουμε μονάχα να τους πούμε,,

Αυτός ο χώρος είναι στην ιστορία της πόλης, και αυτοί οι “δήθεν” φίλοι του σινεμά μόνο σε αυτήν δεν θα υπάρχουν.

Ο χώρος αυτός λειτούργησε με την αγάπη του κόσμου από το 1953 και θα λειτουργεί ως το 3053. Από εδώ περάσανε όλοι οι γνωστοί του Ελληνικού κινηματογράφου. Όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας (λαμόγια και μη), όλοι οι περιοδεύον θίασοι ,, και βασικά όλοι εσείς που με την αγάπη σας βοηθήσατε να κρατηθεί αυτός ο χώρος.. και το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μόνο καλά λόγια έχουν να πούνε.

Δεν υπάρχει όμως βασικός λόγος ανησυχίας..

Δεν είναι τυχαίο που τόσα χρόνια μας στηρίζει ο απλός κόσμος με τον οβολό του για 2-3 ώρες ποιοτικής και ασφαλής διασκέδασης στην πρόσφατα ανακαινισμένη Θερινή μας αίθουσα, αλλά και στις 2 χειμερινές μας.

Δεν είναι τυχαίο που ο κινηματογράφος της πόλης μας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και ο 4ος στην Ευρώπη που επιλέγηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώντας όλα τα κριτήρια (ποιοτικό πρόγραμμα, ασφάλεια, καινοτομία, ίδια κεφάλαια)για την δημιουργία πολιτισμικού κέντρου για περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε ψυχαγωγία.

Δεν είναι τυχαίο που ήδη ένα μέλος μας απαρτίζει το Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου, τιμή για πόλη ή όχι ;

Δεν είναι τυχαίο που ο κινηματογράφος μας είναι μέλος εδώ και χρόνια στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών κινηματογράφων. (δίκτυο αιθουσών με ποιοτικό πρόγραμμα κινηματογράφων)

Δεν είναι τυχαίο που ήδη έχει δρομολογηθεί και αναμένουμε να φτάσει αγορά νέου εξοπλισμού άνω των 80.000 για την νέα κινηματογραφική σεζόν. Ποσό που θα αξιοποιηθεί για την παροχή άριστης ποιότητας εικόνας και ήχου στο κοινό μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τον χώρο αυτόν δεν τον δίνουμε για ενοικίαση, παρ’ όλες τις διόλου ευκαταφρόνητες προτάσεις που μας έχουν γίνει εδώ και χρόνια από μεγάλες πολυεθνικές (ΖΑRΑ, Public κτλ), γνωρίζοντας τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στην μικρή αυτήν κοινωνία.

Αν δεν αγαπάμε εμείς το σινεμά τότε ποιος? Αυτοί που δεν πάτησαν το πόδι τους ποτέ εδώ και δεν είδαν ούτε μια ταινία? Αυτοί λοιπόν ορίζουν πιο είναι το καλό του σινεμά και νομίζουν πως θα ορίσουν και την τύχη του.. Έτσι είναι όμως.. Νομίζουν..

Ο μόνος λόγος για την ανακοίνωση αυτή, είναι η πικρία που μένει στο τέλος των ¨απλών αποφάσεων¨ για αυτούς, που ορίζουν όμως την δική σου ζωή. Άλλωστε όπως είπαμε και πριν, με την εξουσία κανείς δεν μπορεί να τα βάλει..

Εις το επανιδείν λοιπόν για αυτούς,, ίσως σε κάποια άλλη αίθουσα κάποια στιγμή…

 

Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας
Μητροπόλεως 57
Τ.Κ 59132
Τηλ:2331022373
email: cinestar@otenet.gr


Έχει διαβαστεί 376 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 12 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 0 μέλη.