Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Κώστας Κρομμύδας, ηθοποιός, συγγραφέας: «Είναι τόσο όμορφο το ταξίδι που κάνω με τον Ακάκιο που θέλω να το απολαύσω»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Κώστας Κρομμύδας, ηθοποιός, συγγραφέας: «Είναι τόσο όμορφο το ταξίδι που κάνω με τον Ακάκιο που θέλω να το απολαύσω»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστας και Παύλο Τουτουντζίδη) έδωσε ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας με αφορμή την παρουσία του (το Σάββατο 19/6) στην Αλεξάνδρεια και την Βέροια για να υπογράψει το νέο του βιβλίο «Ακάκιε»

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες περιοδείες του και την χιουμοριστική του παρομοίωση με το έργο του Κοσμά του Αιτωλού απάντησε με το ίδιο στυλ: «Κηρύττω το έργο του «Ακάκιου» εγώ ανά την Ελλάδα. Είναι πολύ ιδιαίτερο και όμορφο αυτό που κάνω και χαίρομαι γιατί επισκέπτομαι πάρα πολλά βιβλιοπωλεία- στο πεζοδρόμιο τους- λόγω πανδημίας. Αυτή η …πεζοδρομιακή περιοδεία που επέλεξα να κάνω φέτος περιλαμβάνει πολλά βιβλιοπωλεία (σ.σ 36 εκδηλώσεις και πάνω από 200 βιβλιοπωλεία συνολικά) , βρίσκομαι σε συνεχή κίνηση. Ο κόσμος ανταποκρίνεται πάρα πολύ. Ειδικά μετά από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού και στέρησης όλων αυτών των εκδηλώσεων θέλει πολύ να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Συνεχίζω ασταμάτητα.»

Σχετικά με το πώς αντιμετώπισε την περίοδο της πανδημίας αλλά και τις ευρύτερες επιπτώσεις της στον καλλιτεχνικό – πνευματικό κόσμο τόνισε: « Η πανδημία λειτούργησε πολύ διαφορετικά στους ανθρώπους. Δεν αντιμετώπισαν όλοι με τον ίδιο τρόπο είτε θέλοντας , είτε όχι. Σε κάποιους ήταν βίαιο αυτό που συνέβη, έχασαν τις δουλειές τους, υπάρχουν επαγγέλματα που έχουν πληγεί τρομερά από την πανδημία. Σε ότι αφορά τη δική μου δουλειά, η πανδημία δεν μπορώ να πω ότι λειτούργησε καταστροφικά. Αντιθέτως εγώ δημιούργησα κατά την διάρκεια της πανδημίας, έγραψα τον «Ακάκιο». Η όλη διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και πολύ δυσάρεστη. Αλλά προσαρμόστηκα, προσπάθησα ν’ αξιοποιήσω δημιουργικά.»

Σε σχέση με το νέο του βιβλίο  ( 9ο μυθιστόρημα) με τίτλο «Ακάκιε» τόνισε: «Το βιβλίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Είναι ουσιαστικά η άγνωστη ιστορία του Λευτέρη Μαντζίκα ο οποίος κρύβεται πίσω απ΄όλο αυτό το σλόγκαν (σ.σ ιδρυτή της ΜΙΣΚΟ) τη γνωστή διαφήμιση. Πιάνω το νήμα της ζωής από εκεί που ξεκίνησε. Για να δείξω πώς ένας άνθρωπος ξεκινά από μικρό παιδί, περνώντας όλες τις δυσκολίες του ’20, του ’30, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος , Εμφύλιο, μέχρι να φτάσουμε στο να δημιουργήσει ο ίδιος μία αυτοκρατορία. Ήταν ο άνθρωπος που έμαθε τον Έλληνα να τρώει ζυμαρικά. Συμβαδίζουν τα όσα αναφέρω με τα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα που καθόρισαν την ιστορία της Ελλάδα αλλά και τον έβαλαν στη διαδικασία μέσα στις δυσκολίες  και στους καπνούς του πολέμου , να δημιουργήσει, να βλέπει λίγο πιο  μπροστά και να δημιουργήσει αυτή την αυτοκρατορία, να γίνει μεγάλος και τρανός, ποτέ να μην ξεχάσει όμως να είναι Άνθρωπος. Το φιλανθρωπικό του έργο  είναι τεράστιο. Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η δυνατότητα . Είναι μία ιστορία που έπρεπε να ειπωθεί, που έπρεπε να γραφεί.

Όσον αφορά τα επόμενα λογοτεχνικά-καλλιτεχνικά του σχέδια υπογράμμισε: «Δεν έχω χρόνο να κάνω τίποτε άλλο. Έχω στη σκέψη μου το επόμενο βιβλίο. Αλλά πραγματικά είναι τόσο όμορφο το ταξίδι που κάνω με τον Ακάκιο που θέλω να το απολαύσω. Αυτό το βιβλίο μ’ έχει ταξιδέψει και εμένα.»

 

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:


Έχει διαβαστεί 926 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Ο Κώστας Κρομμύδας στη Βέροια
Προηγούμενο άρθρο
Ο Κώστας Κρομμύδας στη Βέροια
Πασαρέλα...
Επόμενο άρθρο
Πασαρέλα...

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 529 επισκέπτες και 0 μέλη.