Του Αλέκου Χατζηκώστα *Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν είναι μία αντιπολιτευόμενη εφημερίδα. Στηρίζει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της το καπιταλιστικό σύστημα, δεν παύει όμως να κάνει αναλύσεις που «πατάνε» στην πραγματικότητα και δημιουργούν προβληματισμούς. Διαβάζουμε λοιπόν στο άρθρο με τίτλο « «Πληθωρισμός κερδών» (3/5- Κ. Καλλίτσης) τα ... Περισσότερα
Ο “Κουκουμπλής” από τον Μικρό Βορρά στο Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ στη Βέροια (Θεσσαλονίκης 67) την Κυριακή και ώρα 11:00
από Η Άλλη Άποψη
Ο Μικρός Βορράς παρουσιάζει φέτος τον ''Κουκουμπλή'', μια συναρπαστική παράσταση για όλα τα παιδιά στο Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ στη Βέροια την Κυριακή 29 Μαϊου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί.
Με δυο βαλίτσες, δέκα μουσικά όργανα και μεγάλη χαρά ξεκινούμε να σας πούμε τρία παραμύθια για παιδιά, ιστορίες της γιαγιάς και του παππού, ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση.
Η παράσταση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τραγούδι, μάσκες, παντομίμα και διαδραστικά στοιχεία που επιτρέπει στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να οδηγούν στην εξέλιξη των παραμυθιών.
Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια.
''Ο Κουκουμπλής'' προέρχεται από τη Θεσσαλία, της συλλογής Μαρούλας Κλιάφα από το Γαρδίκι Τρικάλων. ''Το πιο γλυκό ψωμί'' της συλλογής Δ. Λουκάτου προέρχεται από την Κεφαλλονιά. ''Η Βασιλοπούλα και το άλας'' της συλλογής Σταμούλη - Σαράντη Ελπινίκης προέρχεται από τη Θράκη και είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρη τη Μακεδονία.
Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί της πλούσιας λαϊκής αφήγησης χαρακτηρίζονται από παραστατικότητα, λιτότητα, αφηγηματική χάρη, και αμεσότητα στο λόγο. Και... προσθέτοντας το πάντα καλοδεχούμενο λαϊκό χιούμορ, τα παραμύθια μας απογειώνονται και συναρπάζουν.