Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ξανθή Χοντρού Χιλλ για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που θα γίνει στη Νάουσα.: «Ότι παρέχεται είναι δωρεάν και δεν παίρνει κανείς χρήματα γι’αυτό»

από Η Άλλη Άποψη
Ξανθή Χοντρού Χιλλ για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που θα γίνει στη Νάουσα.: «Ότι παρέχεται είναι δωρεάν και δεν παίρνει κανείς χρήματα γι’αυτό»

Η ποιήτρια Ξανθή Χοντρού Χιλλ σε τηλεφωνική της συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα την Τετάρτη 24/8 αναφέρθηκε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που θα γίνει στη Νάουσα.

Ξεκινώντας τόνισε ότι «ήταν μία ιδέα που είχα εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που έχω έλθει στη Νάουσα αλλά υπήρχε αρνητικά απάντηση. Φέτος και με τη σύμφωνη γνώμη του νέου αντιδημάρχου Γιώργου Τριανταφύλλου, κάναμε μία συζήτηση μαζί με η Χορωδία της Νάουσας . Αυτό το ναι θα έπρεπε να μεταφραστεί σε συμμετοχές ποιητών από όλο τον κόσμο. Έχουμε συμμετοχές και από τις 5 ηπείρους. Εκτός από τους Έλληνες ποιητές, συμμετέχουν (συνολικά 25 από όλες τις χώρες) ποιητές που προέρχονται από την Αίγυπτο, Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ιταλία, το Κουρδιστάν, την Πορτογαλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Κίνα. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου, που συμβάλει τα μέγιστα, τελεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης το οποίο διοργανώνουν το “Mουσικό Σωματείo Ωδείο Νάουσας" μαζί με την Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο ανοιχτό θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (εκτός εάν ο καιρός δεν το επιτρέψει και μεταφερθεί σε κλειστό χώρο). Ο Δήμος προσφέρει την διαμονή και τρία γεύματα. Η προσφορά του γενικότερα είναι πού μεγάλη. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2/9 με μία παρέλαση που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο και θα καταλήξει στο θέατρο, όπου θα ξεκινήσουμε εντυπωσιακά με κάποιους αρχαίους ύμνους που θα παίξει μία ποιήτρια από την Ήπειρο.  Όλοι οι ποιητές που συμμετέχουν είναι πολυτάλαντοι, οι οποίοι εκτός από ποίηση δημιουργούν και φεστιβάλ.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ξεχωριστούς καλεσμένους στο Φεστιβάλ που θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση του «με σεβασμό στην ποίηση και τους ποιητές».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Εκτός από την αρχική παρέλαση , θα υπάρχει απαγγελία των ίδιων των ποιητών, μουσικά εμβόλιμα από τη Δόξα Γουργουλάτου από τη Βέροια που θα τραγουδήσει μελοποιημένη ελληνική ποίηση σε συνοδεία του Αναστάση Κεδίκογλου. Ότι παρέχεται είναι δωρεάν και δεν παίρνει κανείς χρήματα γι’αυτό.Ο εθελοντισμός μας πάει μπροστά.  Θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς να κοιτάμε τα χρήματα. Το Φεστιβάλ στηρίζουν με δημοσιεύσεις στις σελίδες τους το διεθνές επιμελητήριο συγγραφέων και καλλιτεχνών CIESART, το PEN Greece, το World Poets Society και η Διεθνής Ακαδημία LIK! Το διεθνές επιμελητήριο ποιητών διαθέτει δε Ευρωπαϊκής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό στο οποίο θα προβάλει όλες τις δραστηριότητες από το φεστιβάλ της Νάουσας σε 100 χώρες! Θα είναι σε δύο γλώσσες στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η είσοδος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο ανοιχτό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” θα είναι ελεύθερη για το κοινό!»

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: 


 

Έχει διαβαστεί 980 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 653 επισκέπτες και 0 μέλη.