Δευτέρα, 21 Οκτ, 2019

  • Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ
  • Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και απάντηση για την 1η Μεραρχία Πεζικού
  • Κορυφώνεται και στην Ελλάδα απόψε το βράδυ το φαινόμενο των Ωριωνίδων
  • Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΜΕ Ημαθίας
  • Παρουσιάστηκε το « Μπλέντερ στα καπνά»
Κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το «Joker» και στο βάθος ανταγωνισμός εταιρειών διανομής1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ2 Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και απάντηση για την 1η Μεραρχία Πεζικού3 Κορυφώνεται και στην Ελλάδα απόψε το βράδυ το φαινόμενο των Ωριωνίδων4 Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΜΕ Ημαθίας5 Παρουσιάστηκε το « Μπλέντερ στα καπνά»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα».

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα».

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας διοργανώσε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου επιστημονική ημερίδα με γενικό θέμα «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα». Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν μέσω εξαιρετικά εμπεριστατωμένων εισηγήσεων θέματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Νάουσας, τα οποία αναδεικνύουν γεγονότα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η επιστημονική ημερίδα πραγματοποιήθηκε  το διήμερο 3 (Σάββατο) και 4 (Κυριακή) Μαΐου 2014, στην (πανέμορφη και λειτουργική) αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου «Βέτλανς»

Οι εισηγητές και οι εισηγήσεις τους (που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων κάτι που φάνηκε από το πλήθος των ερωτήσεων αλλά και των παεμβάσεων τους) ήταν οι εξής;

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ελεωνόρα Σκουτέρη Διδασκάλου (Αν. Καθ. Α.Π.Θ.): «”Ἐδωρήσατο τῇ Βιβλιοθήκῃ τῆς ἡμετέρας πόλεως”. Γραφές και σφραγίδες, ίχνη και αποτυπώματα. Η περίπτωση της «Βιβλιοθήκης της Νάουσας» και η ζωή των βιβλίων της»

 

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

 Δρ. Ιωάννης Σαράτσης – Μιχάλης Αγοραστάκης (Υπ. Δρ. Π.Θ.):«Πληθυσμιακά & κοινωνικό-οικονομικά μοτίβα και τάσεις της Νάουσας και του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα»

Δημήτριος Μπάιτσης (Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας): «Οι δήμαρχοι της Νάουσας»

: Νικόλαος Χατζηϊωάννου (Εκπαιδευτικός): «Το Χουριέτ, οι Νεότουρκοι και η Νάουσα»

Θωμάς Μπαλωματής (Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας): «Νεότερα στοιχεία για το μακεδονομάχο Θανάση Χατζόπουλο – Μακρή και τη δράση του στη Νάουσα»

π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης (Υπ. Δρ. Α.Π.Θ.): «Το μεταλλείο χρωμίου Νάουσας και οι προσπάθειες της Μ. Βρετανίας για εκμετάλλευσή του, κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1917 – 1919)»

Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας: «Όψεις της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής της Νάουσας στα τέλη της τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα (1928-1929) με βάση σωζόμενα φύλλα του τοπικού τύπου»

Δρ. Γιώργος Μάλλιος: «“Ἐν τῇ ξένῃ εὐρισκόμενοι καὶ εὐδοκιμούντες, δὲν ἐλησμόνησαν τὴν ἀγαπητήν των γενέθλιον πόλιν”. Η δωρεά των αδελφών Λάππα και η πρώτη δεκαετία λειτουργίας του εν Ναούσῃ Λαππείου Γυμνασίου»

Θεοδώρα Μαυρίδου – Κωνσταντίνος Χατζηστυλλής (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής): «”Ἀκρίτας κάστρον ἔχτιζεν …” - Το πρώτο αθλητικό σωματείο της Νάουσας»

Δρ. Αντωνία Χαρίση: «Η δημιουργία του Αστικού Προσφυγικού Συνοικισμού Νάουσας: Προβλήματα και αντιπαραθέσεις μέσα από τον τύπο της εποχής (1925-1932)»

Αλέκος Χατζηκώστας (Δημοσιογράφος – Συγγραφέας): «Οι αιματηρές κινητοποιήσεις των εργατών της Νάουσας τον Γενάρη του 1933, μέσα από τις σελίδες του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και της εφημερίδας ΦΩΣ της Θεσσαλονίκης».

 

Δρ. Χρήστος Σκούπρας: «Η απελευθέρωση της Νάουσας από τους Γερμανούς»

Τα συγχαρητήρια μας στους διοργανωτές του ξεχωριστού αυτού συνεδρίου!

 

Έχει διαβαστεί 503 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 25 °C
Άνεμος Β 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 117 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά