«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
από Η Άλλη Άποψη
Με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα 40 χρόνια από τότε θα γίνει μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Βέροια
Με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα 40 χρόνια από τότε θα γίνει μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Βέροια. Στην εισήγηση του ο δημοσιογράφος (εκδότης της εφημερίδας "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ")-συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας, που θα παρουσιάσει σπάνια ντοκουμέντα από την δικτατορία στην Ημαθία, τις συλλήψεις αγωνιστών, τη στάση του τότε Συλλόγου Φοιτητών Βέροιας αλλά και τη στάση των μαζικών φορέων και εφημερίδων που υπήρχαν τότε. Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι μαρτυρίες αγωνιστών από την Ημαθία που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής :
Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν. Ημαθίας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.)-Αρχεία Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την Εταιρία Μελετών και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.).
Η εκδήλωση έχει τίτλο: «Ο απόηχος των γεγονότων του Πολυτεχνείου- 40 χρόνια μετά (1973-2013) -Μαρτυρίες πρωταγωνιστών» και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 7μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γ.Α.Κ (Ολγάνου 23, Βέροια).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
-Παρουσίαση εργασίας μαθητών του 5ου Λυκείου Βέροιας για τον απόηχο των γεγονότων στη Βέροια.
-Εισήγηση με θέμα «Ημαθία και εξέγερση του Πολυτεχνείου. 40 χρόνια μετά . Δράση του φοιτητικού κινήματος».
-Μαρτυρίες συμμετεχόντων στο αντιδικτατορικό κίνημα στην Ημαθία.
-Έκθεση αντίστοιχου αρχειακού υλικού.