Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη1 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση2 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή3 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»4 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή5 Αποστολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

«Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα»: Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας της Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας

από Η Άλλη Άποψη
«Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα»: Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας της Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κατά τις υπ. αριθμ. 6/2013 και 1/2014 συνεδριάσεις του αποφάσισε τη συνδιοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας σε συνεργασία με το Δήμο Ηρωϊκής πόλης Νάουσας με το γενικό τίτλο «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα».

Σκοπός της παραπάνω ημερίδας είναι η έρευνα και ανάδειξη στιγμών και πτυχών της νεότερης ιστορίας της Νάουσας και της γύρω περιοχής, μέσα από άγνωστο αρχειακό υλικό που διασώζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Μέσα από την έρευνα και γενικότερα μέσα από την ημερίδα ευελπιστούμε να αναδειχτούν νέα ζητήματα και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κενά τα οποία έχουν εντοπιστεί στην τοπική ιστοριογραφία.

Η Επιστημονική Ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα τοΣάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 (απόγευμα Σαββάτου και πρωί – απόγευμα Κυριακής).

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της ημερίδας είναι Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους κ.κ. α) Αθανάσιο Καραθανάση, β) Ελεονόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου, γ) Ιάκωβο Μιχαηλίδη και δ) Ιωάννη Μπέτσα.

Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας είναι τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή της Ε.Μ.Ι.Π.Η., η οποία αποτελείται από τους: α) Εμμανουήλ Ξυνάδα, β) Αναστασία Ταναμπάση γ) Μαρία Χειμωνοπούλου και δ) Γεώργιο Μάλλιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλον αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους (βλ. συνέχεια), μέχρι την 13η Απριλίου 2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. emipi@ymail.com. Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο φύλλο 22 του τετραμηνιαίου περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Έχει διαβαστεί 742 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 762 επισκέπτες και 1 μέλος.