Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Νάουσα: «Ετοιμάζουμε Παράσταση…»

από Η Άλλη Άποψη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος του έργου «Ετοιμάζουμε Παράσταση…» που διοργάνωσε η ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας/Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού,  το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων της Εστίας, τη Δευτέρα 5/12 και την Τρίτη 6/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Συμμετείχαν δωρεάν οι μαθητές και οι μαθήτριες  των Δημοτικών Σχολείων Νάουσας  1ο -2ο, 3ο, 4ο, 5ο  και 9ο. Με αναγνωρισμένη την παιδαγωγική αξία του θεάτρου τα παιδιά εκφράζονται, αφήνουν ελεύθερο τον εαυτό τους, ακολουθώντας βέβαια τους κανόνες που ορίζονται κάθε φορά.   Μπορούν επίσης να ξεσπάσουν την περίσσια ενέργειά τους, αλλά και να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους,  χαρά, λύπη, θυμός ξεθυμαίνουν, εξωτερικεύονται και το παιδί νιώθει ανακουφισμένο. Ακόμη, αναπτύσσονται σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης στους μαθητές μεταξύ τους αλλά και ανάμεσα σε μαθητές και δασκάλους. Έτσι το θέατρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέθοδος διδασκαλίας.

Η παράσταση έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρουσιαστεί σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση στη  συμμετοχή των μαθητών στην εξέλιξη της δράσης.

Στόχος είναι τα μπουν τα παιδιά στη διαδικασία σκέψης και δυο επίδοξες ηθοποιοί-θεατρικοί παραγωγοί, ξεκινούν να ανεβάσουν μια παράσταση. Για την παράσταση αυτή προσλαμβάνουν κι ένα μουσικό. Απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν γνωρίζουν πολύ καλά τα βήματα της θεατρικής παραγωγής. Έτσι, παρόλο που καταφέρνουν (με αρκετή δυσκολία βέβαια) να διαλέξουν το έργο και το σκηνοθέτη, όταν φτάνει η ώρα για τη διανομή των ρόλων, ο καυγάς είναι αναπόφευκτος. Στο κρίσιμο αυτό σημείο, τα παιδιά της τάξης έχουν την ευκαιρία να δώσουν λύσεις, αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω στα διάφορα θέματα που τους παρουσιάστηκαν.

Η "Παράσταση" παρουσιάστηκε από την κ. Εύα Ιεροπούλου, φιλόλογο, συγγραφέα, μουσικοπαιδαγωγό και καθηγήτρια της Μουσικής Αγωγής της Εστίας Μουσών, την κ. Ελισσάβετ Γιαννούλη, Πτυχιούχο του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου, με ειδίκευση στην Παιδαγωγική του Θεάτρου και την  Νεφέλη Μπραβάκη, τελειόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαέστρο της Χορωδίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εστίας Μουσών αλλά και με τη συμμετοχή των παιδιών, τα οποία με διασκεδαστικό και ανάλαφρο τρόπο βοήθησαν  στη διαδικασία της θεατρικής παραγωγής.

Στις παραστάσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσουγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτριος Μάντσιος και προλόγισε ο Διευθυντής της Δημοτικού Ωδείου Νάουσας κ. Δημήτρης Παρόλας.

Οι επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12/12 για τα δημοτικά και στις 15/12 για τα Νηπιαγωγεία της Νάουσας, ενώ στόχος είναι η παράσταση από το νέο έτος να δοθεί για τα παιδιά όλων των τοπικών κοινοτήτων.

 

 

Έχει διαβαστεί 528 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 841 επισκέπτες και 0 μέλη.