Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Κόλαση επί Γης η Γάζα μετά από 1.000 μέρες πολέμου
  • Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων του τετραετούς πολέμου
  •  Ο ιδρώτας μας δεν παραδίδεται χωρίς τιμή
  • 35η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Βίτσι
  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
Κόλαση επί Γης η Γάζα μετά από 1.000 μέρες πολέμου1 Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων του τετραετούς πολέμου2  Ο ιδρώτας μας δεν παραδίδεται χωρίς τιμή3 35η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Βίτσι4 Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό5 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μέσα απ' τον κουρνιαχτό

Αποδόσεις που αγγίζουν το 80% καταγράφουν οι μετοχές του χρηματιστηρίου στο α' εξάμηνο του 2026, με τον γενικό δείκτη να «ακμάζει» για 6η διαδοχική χρονιά (+15%). Στην 1η δεκαπεντάδα των κερδοφόρων επιχειρήσεων κυριαρχούν ενεργειακοί, φαρμακευτικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, όπως και μονοπώλια που επενδύουν στην πολεμική βιομηχανία.Τα... Περισσότερα

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες" της Ευαγγελίας Παπανίκου στη Νάουσα

από Η Άλλη Άποψη

"Πύθιε Φοίβο των Δελφών θέλω να μάθω τώρα, ποια είναι η Ωραιότερη σ' ολόκληρη την χώρα;"

Το ερώτημα θα απαντηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 20.00, στην ηρωική πόλη της Νάουσας, στον κήπο του καφέ Robin Hood (Άγιος Νικόλαος) όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευαγγελίας Παπανίκου "Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες" (Εκδόσεις Πηγή).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι βραβευμένοι συγγραφείς Γιώργος Δάμτσιος ("Μέχρι την τελευταία του ανάσα", Εκδόσεις Momentum) και Μάριος Δημητριάδης ("Σκοτεινές Μέρες", λογείον).
Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά ο Μάριος Δημητριάδης (κιθάρα, τραγούδι) και ο Παύλος Καγκελίδης (τραγούδι).

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Ελένη Φειδάντση και ο Αλκιβιάδης Βαν Ντερ Σπόελ.

Ο σκοπός του βιβλίου είναι να λειτουργήσει σαν έναυσμα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την περαιτέρω μελέτη της ελληνικής μυθολογίας, της φιλοσοφικής της βάσης και των ιδεών που προκύπτουν από αυτήν. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η προσπάθεια, να εμπνεύσουμε ιδεώδη και ιδανικά και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων είναι απαραίτητη. Ενώ ταυτοχρόνως, χρειάζεται οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή αξιολογώντας ο καθένας τη στάση του και τη συμπεριφορά του.
Συντονίζει ο Γιώργος Δάμτσιος.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/499474683578974/

Περίληψη

Η βασίλισσα Λήδα, η πανέμορφη γυναίκα του βασιλιά Τυνδάρεω της Σπάρτης, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τους καλαμιώνες του Ευρώτα ενώ βρίσκεται εκεί για προσφορές στον ποτάμιο θεό.

Ο Τυνδάρεως πηγαίνει στο μαντείο των Δελφών. Του δίνεται ένας διφορούμενος χρησμός που τον βάζει σε πολλές σκέψεις. Όταν όμως επιστρέφει στο παλάτι του, βρίσκεται μπροστά σε ένα γεγονός που τον κάνει να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Η πανέμορφη Εριφύλη, βασίλισσα του Άργους, τον περιμένει ως ικέτιδα στο βωμό της Εστίας, στην αίθουσα του θρόνου. Δίπλα της ένα μοναδικής ομορφιάς χρυσοποίκιλτο μπαούλο. Η προσωρινή διαμονή της Εριφύλης στο παλάτι μετατρέπεται σε μόνιμη όταν ο βασιλιάς την παντρεύεται.

Η Εριφύλη, βασίλισσα πλέον, με τη βοήθεια της θεάς Ήρας καταστρώνει σχέδια για να απομακρύνει από το παλάτι τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες. Τα καταχθόνια σχέδιά της στρέφονται κατά της Ελένης περισσότερο, επειδή το επίθετο «Ωραία» τη συνοδεύει.

Η Ελένη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι των εννέα Μουσών. Η Εριφύλη όμως μέσα από δολοπλοκίες και ψέματα, φτάνει στο σημείο να απειλεί την ίδια τη ζωή της Ελένης.

Θα βρεθεί η Λήδα; Τι περιέχει το χρυσοποίκιλτο μπαούλο; Θα πετύχει τα σχέδιά της η Εριφύλη; Τι θα απογίνει με την Ελένη;

 

Έχει διαβαστεί 569 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 582 επισκέπτες και 0 μέλη.