Διαθέσιμο είναι από την Παρασκευή 24 Απρίλη το ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube. Πρόκειται για μια δουλειά που δεν περιορίζεται σε μια τυπική ιστορική αναδρομή, αλλά επιχειρεί να αποδώσει με ζωντανό και άμεσο τρόπο το βάρος και το περιεχόμενο της θυσίας της Πρωτομαγιάς το... Περισσότερα
Παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα στην Καλλιθέα
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συνέχισε το ταξίδι παρουσίασης του νέου του βιβλίου «Το παρελθόν κρατά πολύ» ο Βεροιώτης δημοσιογράφος-συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας την Κυριακή 18/12 στην Καλλιθέα της Βέροιας, μετά από πρόσκληση του ΜΑΣ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ»
Παρόντες μεταξύ άλλων η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αλέκος Μόσχος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Α/θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας Γιώργος Αρβανίτης, η Ολυμπία Μπέτσα από το Δ.Σ της ΕΜΙΠΗ, ο δικηγόρος Γιάννης Καπανίδης κ.α
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου "ΜΑΣ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ" Κώστας Τοπαλίδης.
Για το βιβλίο μίλησαν οι:
Δημήτρης Μπατζιάκας, δικηγόρος ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον συγγραφέα, για πλευρές της προσωπικότητας του αλλά και στις αρετές του βιβλίου ως αναγνώστης προτρέποντάς τον να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο.
Παντελής Τσαλουχίδης φιλόλογος-κριτικός λογοτεχνίας που στάθηκε σε πλευρές της λογοτεχνικής πένας του συγγραφέα σε προτερήματα της γραφής τους αλλά και με παρατηρήσεις για αδύνατες πλευρές του.
Ο συγγραφέας στάθηκε ιδιαίτερα σε πλευρές της κοινωνικής-πολιτικής συγκυρίας τονίζοντας την ανάγκη η λογοτεχνία –πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα- να συμβάλλει όχι μόνο στην αισθητική απόλαυση αλλά και στον προβληματισμό για τις αιτίες της κατάστασης και στην ανάγκη «λύτρωσης» από αυτές, ενώ αναφέρθηκε και σε πλευρές του νέου του βιβλίου καθώς και στα επόμενα συγγραφικά του βήματα απαντώντας και σε ερωτήσεις του κοινού.