Παρασκευή, 27 Νοέ, 2020

  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
  • Ομολογία Χρυσοχοΐδη...
  • Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/11
  • Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να δεσμευτούν ξενοδοχεία και καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού
"Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης1 Ομολογία Χρυσοχοΐδη...2 Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/114 Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να δεσμευτούν ξενοδοχεία και καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

Πάσχα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Πάσχα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Βιβλιοθήκη προετοιμάζεται για τον ερχομό του Πάσχα και της άνοιξης. Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, βιβλία, παραμύθια, χειροτεχνίες, ζωγραφική, ρομποτική, τρισδιάστατες εκτυπώσεις, πηλοκατασκευές, μαγειρική. Δηλώστε συμμετοχή τώρα, ελάτε με τους γονείς και τους φίλους σας.

Δράσεις για Παιδιά
Εγγραφές από Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τετάρτη  5 Απριλίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια…». Γνωρίζουμε την ιστορία του Λαζάρου  και αναβιώνουμε το έθιμο με τα λαζαράκια. Ζυμώνουμε, πλάθουμε, στολίζουμε και ψήνουμε τα δικά μας λαζαράκια. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο. 

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Πασχαλινές λαμπάδες». Στολίζουμε με φαντασία  τις πασχαλινές μας λαμπάδες . (Το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια πλακέ άσπρη λαμπάδα). Με την Βασιλική Σιδηροπούλου –Καραμήτσου. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Η Ανάσταση του Χριστού». Μέσα από το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά  γνωρίζουμε τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού δημιουργώντας τη χρονογραμμή της Μεγάλης εβδομάδας. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Τρίτη  11 Απριλίου , 10.00-11.00 το πρωί
«Αυγά με κλωστές». Δημιουργούμε διακοσμητικά αβγουλάκια με τη μέθοδο της κλωστής για να στολίσουμε το πασχαλινό μας καλαθάκι (το κάθε παιδί πρέπει να φέρει μαζί του έναν μουλινέ σε χρώμα της αρεσκείας του). Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Τετάρτη  12 Απριλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Αυγά με πηλό». Διαβάζουμε το βιβλίο «Το πασχαλινό αυγό» του Jan Brett και στη συνέχεια κατασκευάζουμε και ζωγραφίζουμε πασχαλινά αυγά. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 19 Απριλίου,  10.00-11.30 το πρωί
«Ανοιξιάτικο τοπίο». Τα παιδιά εμπνέονται από παιδικά ποιήματα και στήνουν ένα ανοιξιάτικο σκηνικό για να «παίξουν» τους ήρωες τους. Μυθοπλασία, ζωγραφική, αυτοσχέδιο θέατρο.  Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 20 Απριλίου, 10.00–11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-8 ετών που πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο.  

Παρασκευή  21 Απριλίου, 10.00–11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 9-11 ετών που πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο.  

Παρασκευή 21 Απριλίου, 12.00–13.30 το πρωί
«3D Εκτύπωση: Η νέα τεχνολογική επανάσταση!».  Ελάτε να ανακαλύψετε το μαγικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να δείτε αντικείμενα να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια σας! Γνωριμία με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της Βιβλιοθήκης μας. Για παιδιά 12-15 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 Σάββατο 29 Απριλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Πρόγευμα στη χλόη». Με αφορμή τον πίνακα του Σπύρου Βασιλείου στήνουμε ένα πρωτομαγιάτικο  πικνίκ στην αυλή της Βιβλιοθήκης. Γνωριμία με το ζωγράφο και το έργο του και ζωγραφική. (Το κάθε παιδί πρέπει να φέρει το δικό του σνακ). Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 Δράσεις για Ενήλικες
Εγγραφές από Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πέμπτη 6 Απριλίου, 11.00–12.00 το πρωί
«Λαμπάδες ντεκουπάζ». Διακοσμούμε τις δικές μας λαμπάδες  αλλά και αυτές για τα βαφτιστήρια μας, με την τεχνική του Decoupage. (Φέρτε μαζί σας μία πλακέ άσπρη λαμπάδα). Με την  Κική Αγγελίνα. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή
σε ένα εργαστήριο  και σε ένα ως επιλαχόντες.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να
ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές
δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494
www.libver.gr

 

 

 

Έχει διαβαστεί 317 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 162 επισκέπτες και 0 μέλη.