Πέμπτη, 18 Ιούλ, 2019

  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/2019
  • Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία
  • Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
  • Ορκίστηκε η νέα Βουλή
  • Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/20191 Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"2 Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία  3 Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες4 Ορκίστηκε η νέα Βουλή5 Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περιβαλλοντικές δράσεις στη Νάουσα

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για μια ακόμη χρονιά υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για μαθητές και πολίτες. Οι δράσεις χωρίστηκαν σε δύο ενότητες. Δράσεις για μαθητές με θέμα τον αστικό κήπο της Νάουσας (Πάρκο Νάουσας) και δράσεις στο άλσος του Αγίου Νικολάου με θέμα την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων για το φυσικό περιβάλλον.

Η πρώτη δράση με θέμα «Σχολικοί κήποι και αστικοί κήποι. Η σχολική κοινότητα ευαισθητοποιείται» πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκο της πόλης μας την Παρασκευή 3 Ιουνίου από τις 09.00 έως και τις 12.00. Η δράση συνδιοργανώθηκε από το ΚΠΕ Νάουσας, το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τα εικαστικά εργαστήρια , το σύλλογο για τη διάδοση των εικαστικών τεχνών Νάουσας και το δήμο Νάουσας (μέσω του αντιδημάρχου Παιδείας κ Δάγκα) . Στη δράση συμμετείχαν 140 μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς χόρεψαν, δραματοποίησαν , ανακάλυψαν φυτά και έντομα, αναζήτησαν το θησαυρό του πάρκου, έμαθαν τη διαδικασία της κομποστοποίησης και τέλος ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, έμαθαν την τεχνική του ντεκουπάζ.

Στην επιτυχία της δράσης συνεισέφεραν ιδιαίτερα οι καθηγητές των εικαστικών εργαστηρίων ( Τσάκωνας Αλέξανδρος και Έλσα Διμισκή), το ΔΣ και τα μέλη του συλλόγου για τη διάδοση των εικαστικών Τεχνών οι LOBA team και ο αντιδήμαρχος κ. Δάγκας που ήταν παρόν σε όλη τη διάρκεια της δράσης.

Η δεύτερη δράση με τίτλο «Ζω, γνωρίζω, μυρίζω, αγγίζω» υλοποιήθηκε στο άλσος του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 5 Ιουνίου από τη 13.30 έως τις 14.30. Η δράση του Κ.Π.Ε. ήταν ενταγμένη στο σύνολο των προτάσεων του Πράσινου Φεστιβάλ που οργάνωσε ο δήμος Νάουσας. Στη δράση συμμετείχαν ενήλικες επισκέπτες του άλσους μαζί με τα παιδιά τους οι οποίοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Μπούζδη Αλεξάνδρα και Στυλιανού Λιάνα γνώρισαν το άλσος του Αγίου Νικολάου με μια διαφορετική οπτική γεμάτη χρώματα, μυρωδιές και ακούσματα της φύσης. Αγκάλισαν δέντρα , έψαξαν βιοδείκτες, έπαιξαν παιχνίδια και αισθάνθηκαν την ομορφιά ενός άλλου κόσμου γαλήνιου και ζωογόνου που τείνουμε να τον ξεχάσουμε.

 

 

Έχει διαβαστεί 209 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 365 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά