Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
«Πετροβολώντας ανεμοθύελλες» και «Το άταχτο χελιδονάκι» της Νανάς Παπαϊωάννου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας
από Η Άλλη Άποψη
Η συγγραφέας και φιλόλογος Νανά Στ. Παπαϊωάννου, θα παρουσιάσει στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας τη νέα ποιητική της συλλογή "Πετροβολώντας ανεμοθύελλες" και το παιδικό της παραμύθι "Το άταχτο χελιδονάκι". Η παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 6.30μμ, στον 2ο όροφο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.
Η Νανά Στ. Παπαϊωάννου είναι φιλόλογος, λογοτέχνις και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος. Έχει εκδόσει έξι ποιητικές συλλογές και ένα παιδικό παραμύθι, με την παρακάτω χρονολογική σειρά:
«Αμαρυλλίδος αστροφεγγιά» το 2007, «Η καρδιά μου σου ανήκει» το 2008, «Στα ρείθρα του χρόνου» το 2009, «μνήμης Πλεύσεις» το 2011, «ριπές Μελίρρυτες» το 2013, «πετροβολώντας Ανεμοθύελλες» το 2016 και το «Άταχτο χελιδονάκι» το 2016.
Ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια και άρθρα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως το «μουσών Μέλαθρον», την «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ» και τον ημερήσιο Τύπο. Επίσης, ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε Ανθολογίες Ποίησης της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης, της Ένωσης Λογοτεχνών Β.Ελλάδος και του Ποιητικού Ημερολογίου των εκδόσεων «ΙΩΛΚΟΣ». Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς παραδίδει μαθήματα, ως εθελόντρια, στο σύλλογο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».