του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Πετυχημένο ξεκίνημα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΚΕΠΑ για την Ελληνική μυθολογία
από Η Άλλη Άποψη
Με επιτυχία ξεκίνησε το πρωινό του Σαββάτου στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ στη Βέροια η σειρά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΚΕΠΑ με τίτλο :Αρχαία Ελληνική Μυθολογία- Αφήγηση. εκπαιδευτικά προγράμματα :Αρχαία Ελληνική Μυθολογία- Αφήγηση (για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω).Η αφήγηση του μύθου (Ο Προμηθέας και το κουτί της Πανδώρας) έγινε με μοναδικό τρόπο από την Κατερίνα Κλεάρχου,με την συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτισμένη με παραδοσιακό τραγούδι .
Το πρόγραμμα του επόμενους διαστήματος:
Σάββατο 16/1, 11.30π.μ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ
2η: Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος – Ο Θησέας και ο Μινώταυρος Δύο μύθοι που υπογραμμίζουν την ανθρώπινη θέληση, την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, τον τρόπο να πετύχουμε τους στόχους μας αλλά και το μέτρο που οφείλουμε να έχουμε, την τραγικότητα και την ανατροπή που μπορεί να κρύβει η ζωή μας .
Σάββατο 23/1, 11.30π.μ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ
3η:Η Περσεφόνη – Ορφέας και Ευρυδίκη Οι ιστορίες που διαπραγματεύονται τη ζωή και τον θάνατο, την αιώνια διαδοχική παρουσία τους, τους τρόπους που οι αρχαίοι Έλληνες προσπαθούσαν να υπερβούν το γεγονός του θανατου – του τέλους, τονίζοντας πως πρέπει να προηγηθεί ο πόνος για να έρθει η χαρά και να ισχύσει η λέξη "πάντα".