Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

 • Πασαρέλα...
 • «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
 • Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...
 • ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο
 • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης
 • Αρση περιοριστικών μέτρων
Πασαρέλα...1 «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή2 Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...3 ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο4 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης5 Αρση περιοριστικών μέτρων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η περίοδος των γιορτών καταφτάνει στη Δημόσια Βιβλιοθήκη με ιστορίες αγαπημένες αλλά και καινούριες, με παιχνίδια, τραγούδια, θέαμα, δημιουργίες, κατασκευές, εκπλήξεις και μια πρωτότυπη ψηφοφορία. Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Πρόγραμμα Δεκεμβρίου για Παιδιά
Εγγραφές από Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Μολυβένιος στρατιώτης». Η αγαπημένη και συγκινητική ιστορία του Άντερσεν που εκτυλίσσεται σε ένα στολισμένο σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ελάτε να την απολαύσουμε παρέα σε συνδυασμό με την πολύ όμορφη καινούρια εικονογράφηση της Σόφι Όλσοπ.   Για παιδιά 5-8 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, 5.30-7.00 το απόγευμα
«Ο Κοκκινολαίμης και το έλατο». Μια τρυφερή χειμωνιάτικη ιστορία του Στέλιου Πελασγού για το πώς το έλατο κέρδισε το χριστουγεννιάτικο του ρόλο. Στη συνέχεια θα στολίσουμε με φωλιές και πουλάκια το έλατο της Βιβλιοθήκης. Για όλες τις ηλικίες. Ελεύθερη συμμετοχή. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, 10.30-12.00 το πρωί
"Πεφταστέρια σε χιονισμένα τοπία". Στο πνεύμα των χαρμόσυνων εορτών, της γέννησης και της ελπίδας ελάτε να ζωγραφίσουμε αστέρια γεμάτα μηνύματα, χρώματα και διάφορα υλικά να σκαρφαλώνουν σε χιονισμένα τοπία. Με τη ζωγράφο-διακοσμήτρια Βασιλική Σιδηροπούλου-Καραμήτσου. Για παιδιά 7-13 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Το Polar Express αναχωρεί!». Επιβιβαστείτε στο πιο διάσημο τρένο για ένα συναρπαστικό  ταξίδι στη γιορτινή μαγεία. Προμηθευτείτε το πολύτιμο εισιτήριο και φροντίστε να είστε στην ώρα σας. Το εξπρές δεν μπορεί να περιμένει…  Από τη συλλογή της Αμερικανικής Γωνιάς. Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στον 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
«Ετοιμάζοντας την ψηφοφορία των Χριστουγέννων». Ζωγραφίζουμε και διακοσμούμε τις υποψήφιες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες για την ψηφοφορία των γιορτών. Δεν θα αδικήσουμε κανέναν. Για παιδιά 9-14 ετών. Με τη ζωγράφο Φωτεινή Χαμιδιελή. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες». Ξεχωριστές ιδέες  για την πιο κλασσική κι αγαπημένη γιορτινή χειροτεχνία. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί.
«Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης». Η συγγραφέας Μαρία Παλατσίδου παρουσιάζει το παιδικό της βιβλίο «Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης», Εκδ.  Δάρδανος. Το βιβλίο πραγματεύεται τη δύναμη της αληθινής φιλίας που γεννιέται στα πρώτα χρόνια ενός παιδιού, καθώς και τις αξίες της γνώσης και της κοινωνικοποίησης που προσφέρει το σχολείο. Στη συνέχεια η παιδαγωγός-εικαστικός Κατερίνα Αναστασίου θα μας συστήσει τους ήρωες του βιβλίου και όλοι μαζί θα φτιάξουμε σελιδοδείκτες. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’ και Β’ τάξεων δημοτικού σχολείου. Ελεύθερη συμμετοχή. Στον 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Ξέρει ο Αϊ - Βασίλης που μένω;;». Ακολουθούμε με αγωνία τα βήματα της μικρής Κατερίνας  στην αναζήτησή της για τον Αϊ-Βασίλη και μεταφερόμαστε αστραπιαία μπαίνοντας στο μαγικό κύκλο. Για παιδιά 5-8 ετών. Με Προεγγραφή. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 6.15-7.15  το απόγευμα
«Ξαφνικά Χριστούγεννα». Μια χιουμοριστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Αλέξη Κυριτσόπουλου μας εμπνέει να δημιουργήσουμε με τη φαντασία μας νέους και ανατρεπτικούς Χριστουγεννιάτικους ήρωες.  Για παιδιά 7-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Ο Αϊ-Βασίλης έχει ανησυχίες». Ο Αϊ- Βασίλης  έχει λίγο βαρεθεί. Θέλει να αλλάξει ρούχα, δουλειά… ελάτε να τον βοηθήσουμε να πάρει μια απόφαση γιατί φέτος κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δώρα!! Για παιδιά 3-5 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 6.30-8.00 το απόγευμα
«Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον  Αϊ-Βασίλη». Μπαίνουμε στα άδυτα του κόσμου του Αϊ-Βασίλη και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του ίδιου, των συνεργατών του, της χώρας και του εργαστηρίου του.  Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 11.00-1.00 το πρωί 
«Ο καρυοθραύστης».
Μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα απολαύσουμε διπλά μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου και τη μαγεία του μπαλέτου. Ελεύθερη προσέλευση για όλες τις ηλικίες. Στον 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 5.00-5.45 το απόγευμα
«Χριστούγεννα με τα ζωάκια».
Εγκαινιάζουμε την ανανεωμένη παιδική μας γωνιά ετοιμάζοντάς την για να περάσουμε τα Χριστούγεννα παρέα με τα αγαπημένα μας ζωάκια. Για παιδιά 2- 3,5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 6.00-7.00  το απόγευμα
«Ο μικρός τυμπανιστής».
Ξαναθυμόμαστε τη γλυκιά ιστορία και βλέπουμε το θαύμα της Γέννησης μέσα από τα μάτια του μικρού τυμπανιστή. Ακούμε το τραγούδι του και φτιάχνουμε τυμπανάκια για να παίξουμε το ρυθμό του και να τραγουδήσουμε. Για παιδιά 5-8 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 7.00  το απόγευμα
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη». Η αναζήτηση ξεκινάει στις 7.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της!  Με την παιδαγωγό-εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου. Για κάθε ηλικία. Χωρίς Προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη». Η αναζήτηση ξεκινάει στις 11.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της!  Για κάθε ηλικία. Χωρίς Προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 10.30-12.00 το πρωί
Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση)
Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Για παιδιά από 6-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη». Η αναζήτηση ξεκινάει στις 11.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της!  Με την αφηγήτρια παραμυθιών, εμψυχώτρια παντομίμας και αυτοσχεδιασμού Όλγα Παπαδοπούλου. Για κάθε ηλικία. Χωρίς προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 11.00-12.00 το πρωί
«Χιονισμένο χωριό». Με υλικά από την κουζίνα της μαμάς φτιάχνουμε ένα πολύχρωμο χωριό. Προσοχή όμως, μην το φάτε! Για παιδιά 10-14 ετών.  Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με την παιδαγωγό-εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 10.30-12.00 το πρωί
Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση)
Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Για παιδιά από 6-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη». Η αναζήτηση ξεκινάει στις 11.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της!  Με τις εκπαιδευτικούς Αθήνα Μοτσιοπούλου και Σταυρούλα Δουλγερίδου. Για κάθε ηλικία. Χωρίς προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Πρόγραμμα Δεκεμβρίου για Ενήλικες
Εγγραφές από Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, 5.30-7.30 το απόγευμα
Μοιράζομαι τα χόμπι μου κι ό,τι αγαπώ: Χριστουγεννιάτικα στολίδια με το βελονάκι. Μαθαίνουμε τα βασικά βήματα πλεξίματος με το βελονάκι και δημιουργούμε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους βελονάκι Νο 3 ή 3,5 και προαιρετικά μικρή χριστουγεννιάτικη μπάλα, σατέν στενή κορδέλα ή ποντικοουρά (ένα καρούλι). Με την Γεωργία Τσέου. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
Διακοσμητικά φωτάκια με τα χεράκια σας! Διακοσμούμε τα γνωστά χριστουγεννιάτικα φωτάκια με πρωτότυπα και απλά υλικά. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να έχουν μαζί τους μια μικρή σειρά από φωτάκια ψείρες. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 5.30-7.00 το απόγευμα
Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις με την τέχνη της Ανθοδετικής! Φέρτε ξηρούς καρπούς, κορδέλες, ένα μικρό κλαδευτήρι και ό,τι άλλο σας αρέσει και συνδυάστε τα με τα υλικά που θα σας παρέχουμε για να φτιάξετε μοναδικές συνθέσεις για το γιορτινό σπίτι.  Με τον ανθοπώλη Αλέκο Φωτιάδη. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Club Ρομποτικής
Εγγραφές από Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Club Ρομποτικής LEGO MindStorms EV3 (5 συναντήσεις).  Για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών, με προεγγραφή στο http://robotics.libver.gr

Με τον Γιώργο Μπίκα ( geobikas@gmail.com)
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, 11:00- 14:00 το πρωί
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-14:00 το πρωί
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-14:00 το πρωί
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014, 11:00-14:00 το πρωί
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, 11:00-14:00 το πρωί

Έλα να γνωρίσουμε μαζί Το ανανεωμένο Club ρομποτικής που έχει τα νέα Lego MindStorms EV3. Κάντε εγγραφή στο Club Ρομποτικής στη διεύθυνση http://robotics.libver.gr .  Μια online κοινότητα για τα μέλη του club.  Όλα τα παιδιά που θέλουν να γίνουν μέλη του club θα πρέπει να εγγραφούν στην ιστοσελίδα.  Μέσα από εκεί θα λαμβάνουν οδηγίες προετοιμασίας αλλά και ενημερώσεις.  
Οι εγγραφές για τα εργαστήρια του club θα γίνουν μόνο online μέσα από την ιστοσελίδα  του club ξεκινώντας από τις  12 Δεκεμβρίου 2013.

Χριστουγεννιάτικη ψηφοφορία!!!
Από τις 17 έως τις 31 Δεκεμβρίου ελάτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη φιγούρα. Ρίξτε στο κουτί της την ψήφο σας και μαζί όποιο μήνυμα επιθυμείτε. Τα μηνύματα θα αναρτηθούν στο μαγνητικό μας τοίχο μαζί με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Οι Χριστουγεννιάτικες κρυμμένες ιστορίες πραγματοποιούνται με την ευγενική συμμετοχή των: Κατερίνα Αναστασίου, Σταυρούλα Δουλγερίδου, Ιωάννα Κοτρίδου, Αθηνά Μοτσιοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Ασημίνα Σελάμι.

 

 

Έχει διαβαστεί 766 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 233 επισκέπτες και 0 μέλη.