Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

 • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία
 • Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι
 • ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)
 • ΒΕΡΟΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ . DRIVE THROUGH TESTS
 • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
 • Δημοτική Παράταξη  "Συνδημότες" : Μέρες τώρα περιμένουμε το μήνυμα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα "Πανδημία και προτάσεις συνδρομής στην αντιμετώπισή της"
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία1 Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι2 ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)3 ΒΕΡΟΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ . DRIVE THROUGH TESTS4 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ5 Δημοτική Παράταξη  "Συνδημότες" : Μέρες τώρα περιμένουμε το μήνυμα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα "Πανδημία και προτάσεις συνδρομής στην αντιμετώπισή της"    6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκληματικός προϋπολογισμός

Το «κερασάκι στην τούρτα» της σφοδρής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, που από σήμερα μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή του λαού. Τη στιγμή που καθημερινά αναδεικνύεται με τον πιο ... Περισσότερα

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ …

από Η Άλλη Άποψη
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ …

Μετά  από την ανακοίνωση  (Τετάρτη 2/9 , ώρα 7.00μ.μ)  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον αριθμό κρουσμάτων COVID 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εν’ όσω βρισκόταν σε εξέλιξη η πρώτη συναυλία του φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη» , το Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο  ,και  μετά από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας περί αναστολής των εκδηλώσεων στο θέατρο ‘Άλσους , ανακοινώνουμε τα εξής:

Αναστέλλονται οι δύο επόμενες συναυλίες του Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη  και συγκεκριμένα : η συναυλία «TANGO και ΛΑΙΚΑ» με τη Ζωή Τηγανούρια, κουαρτέτο εγχόρδων  και το Στάθη Γκαντζούρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα , Παρασκευή 4/9, ώρα 9.00μ.μ.  Επίσης η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο «5 λαϊκές μορφές ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ , ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , ΞΑΡΧΑΚΟΣ,ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ,ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ με τρόπον εντόνως ερωτικόν» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 6/9 .

Ακυρώνεται η συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/9 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών , με αποκλειστική ευθύνη της ΕΡΤ.

Σχετικά με τα σχόλια περί τήρησης ή μη των μέτρων ασφαλείας και του «κλίματος» που δημιουργείται τεχνηέντως από κάποιους , έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Στη συναυλία – Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο , τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους » ) περί μη διάδοσης του COVI 19 , δηλαδή:  

Το θέατρο ‘Αλσους λειτουργεί φέτος το καλοκαίρι  βάσει ειδικών πρωτοκόλλων    και συγκεκριμένου πλάνου διαχείρισης , όμοιο με αυτό της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων , το οποίο έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το οποίο προβλέπει λεπτομερείς παρεμβάσεις και αυξημένη επιτήρηση στο χώρο  . Βάσει του προαναφερόμενου σχεδίου-πλάνου ( το οποίο έχει ψηφίσει το Δ.Σ. της επιχείρησης ) εργαστήκαμε οι άνθρωποι της ΚΕΠΑ από τον μήνα Μάιο , ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια οποιαδήποτε εκδήλωση δική μας ή τρίτου .

 Η  απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους »   για τα ανοιχτά θέατρα προβλέπει πληρότητα έως 75%. Στην εκδήλωσή μας το θέατρο λειτούργησε με πληρότητα 55%. Από τις 1750 θέσεις του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν οι 850.

Δικαίωμα εισόδου στον χώρο είχαν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου μηδενικής αξίας και  κάρτας ελεύθερης εισόδου (ειδικές ομάδες)  .

Όλα τα εισιτήρια μέσω VIVA.GR αφορούσαν  συνολικό αριθμό θέσεων  500 .

Η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης έγινε  1 ώρα πριν την έναρξή της, ώστε να υπάρχει ασφαλής ροή.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο , έξοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για όλους.

Κατά την αναμονή για την είσοδό των θεατών τηρούνταν (αυστηρά ) αποστάσεις τουλάχιστον ενάμιση (1,5) μέτρου, μεταξύ των εισερχόμενων.

Έγινε θερμομέτρηση σε όλους τους παριστάμενους.

Έγινε εκ των προτέρων σύσταση  και  δημόσια έκκληση σε όσους έχουν συμπτώματα βήχα , λοίμωξης του αναπνευστικού ή πυρετό να μην προσέλθουν στην εκδήλωση.

Στον χώρο του θεάτρου υπήρχε η ομάδα εθελοντών – διασωστών ΠΡΟ.ΤΕ.Κ.Τ.Α., παρουσία νοσηλεύτριας και ιατρού , προληπτικά.

Το θέατρο απολυμάνθηκε από ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο πριν και μετά από την εκδήλωση.

Στη συναυλία εργάστηκαν συνολικά 49 άνθρωποι : 8 άτομα από το προσωπικό της ΚΕΠΑ , 16 φύλακες από  πιστοποιημένες εταιρείες φύλαξης , 10 εθελοντές – διασώστες από την ομάδα ΠΡΟ.ΤΕ.ΚΤΑ, 1 ιατρός, 1 νοσηλεύτρια   , 6 τεχνικοί για την ηχοφωτιστική κάλυψη και ασφάλεια, 2 άτομα από πιστοποιημένο συνεργείο καθαριότητας ειδικά για τους χώρους υγιεινής και 5 εθελοντές .

Υπήρχαν απολυμαντικά μέσα , αντισηπτικά υγρά και επιπλέον μάσκες  (για όσους δεν έφεραν μαζί τους) .

Πρίν από την εκδήλωση

Ενημερώθηκαν δια ζώσης και εγγράφως όλοι οι αρμόδιοι Φορείς : Αστυνομική Δ/νση , Τροχαία , Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

Ενημερώθηκε εγγράφως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας .

Έγινε αυτοψία και γενική πρόβα για τη διαχείριση του κόσμου μία μέρα νωρίτερα.

Αγαπητοί συμπολίτες ,

Η ΚΕΠΑ ,  οι άνθρωποί της  , κάναμε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο θεσμός που εσείς αγκαλιάσατε και  αναδείξατε ως τον  πρώτο , τον πιο αγαπημένο της πόλης και της περιοχής  , η Εύηχη πόλη , να πραγματοποιηθεί έστω και  κάτω από αυτές τις συνθήκες . Βασικό μέλημα μας ήταν και  είναι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον κοινωφελή σκοπό μας ,με έμφαση στο αυτονόητο : Δωρεάν – ελεύθερη πρόσβαση στις εκδηλώσεις ..Δικαίωμα όλων και κοινό αγαθό η ανοικτή πρόσβαση στον Πολιτισμό , σε ασφαλείς συνθήκες. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για αυτό , είμαστε εδώ και απέναντι σε όποιον διασπείρει  ψεύδη , είμαστε εδώ και συνεχίζουμε…. Πολεμάμε τον ιό και τον φόβο , όχι μεταξύ μας . Ο φόβος δε σταματά το θάνατο , σταματά τη ζωή . Δε λέμε αντίο αλλά ..εις το επανιδείν !

 


Έχει διαβαστεί 650 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 220 επισκέπτες και 1 μέλος.