Πέμπτη, 24 Σεπ, 2020

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ :Τέρμα πια η υποκρισία, μέτρα τώρα για την υγεία
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Στο λαό φορτώνει κάθε ευθύνη για την πανδημία
  • Ακούστε τους μαθητές
  • Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τον τρύγο και την παραγωγή κρασιού διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας
  • Οι μαθητικές κινητοποιήσεις δεν προκαλούν… «συνωστισμό»!
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ :Τέρμα πια η υποκρισία, μέτρα τώρα για την υγεία1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/92 Στο λαό φορτώνει κάθε ευθύνη για την πανδημία3 Ακούστε τους μαθητές4 Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τον τρύγο και την παραγωγή κρασιού διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας5 Οι μαθητικές κινητοποιήσεις δεν προκαλούν… «συνωστισμό»!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «ενδιαφέρον»

Το «ενδιαφέρον»

Με αφορμή την επανέναρξη των «διερευνητικών επαφών» Ελλάδας - Τουρκίας, υπό την «υψηλή εποπτεία» του ΝΑΤΟ και των ΕΕ - Γερμανίας, όπως και την επικείμενη επίσκεψη Πομπέο, η κυβέρνηση διαφημίζει το «ενδιαφέρον» του «διεθνούς παράγοντα» για τα Ελληνοτουρκικά και παρουσιάζει την παρέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ως «εγγύηση» τάχα γι... Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση των Διευθυντριών/ντών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας με θέμα τη συμμετοχή των σχολείων στο σχέδιο δράσης: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Γκράφιτι»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση των Διευθυντριών/ντών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας με θέμα τη συμμετοχή των σχολείων στο σχέδιο δράσης: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Γκράφιτι»

Ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη, οργανώνουν το σχέδιο δράσης με τίτλο: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Γκράφιτι».

Το πρόγραμμα αφορά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, που θα δηλώσουν συμμετοχή. Έχει τη μορφή σχεδίου δράσης και περιλαμβάνει ερευνητικές εργασίες, καταγραφές με βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφίσεις των graffiti της Βέροιας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Μέσω των ιδιαίτερων, ανά σχολική μονάδα, σχεδίων δράσης θα γίνουν διαδικασίες καταγραφής, ταξινόμησης, σχολιασμού και ερμηνείας του υλικού, που θα συγκεντρωθεί. Τα αποτελέσματα  θα  παρουσιαστούν  προς το τέλος του διδακτικού έτους σε κάθε σχολική μονάδα-κοινότητα και θα κλείσει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με συμπεράσματα και προτάσεις, που θα προκύψουν με την ολοκλήρωση του Εκπ/κού Προγράμματος.

Για την προετοιμασία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας ενημερωτική συνάντηση των Δ/ντριών και των Δ/ντών του Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, που ανήκουν στον Δήμο Βέροιας. Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και συντόνισε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης (εμπνευστής και συντάκτης του εκπ/κού προγράμματος). Μίλησαν ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Νικόλαος Γραίκος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας κ. Κατερίνα Παπαγεωργίου και κ. Γεώργιος Μακαρατζής, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Νομού Πέλλας κ. Χριστόδουλος Φανιόπουλος και κ. Σωτηρία Σαμαρά, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Αειφορίας κ. Αθανάσιος Χαρίσης και η κ. Λένα Δημητριάδου Υπεύθυνη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι μετέχοντες στη συνάντηση ανέλυσαν τους σημαντικούς παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς στόχους του σχεδίου δράσης και στη συζήτηση, που ακολούθησε αναλύθηκαν τα οργανωτικά ζητήματα.

Οι δ/ντές-ντριες, που έλαβαν το λόγο, τοποθετήθηκαν θετικά επί του σχεδίου δράσης, που σκοπεύει να αποτελέσει αφορμή, περαιτέρω ευαισθητοποίησης των μαθητριών/των, μέσω δημιουργικών και καινοτόμων ερευνητικών εργασιών, προάγοντας την καλλιέργεια μιας ορθής αντίληψης, συμπεριφοράς, μεταχείρισης  και εν τέλει στάσης των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο!

Έχει διαβαστεί 113 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 12 ως 23 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 649 επισκέπτες και 0 μέλη.