Δευτέρα, 24 Φεβ, 2020

  • Για την Βεργίνα ή τι φταίει πραγματικά;
  • Ο Χρήστος Δασκαλάκης θα παρουσιάσει "Το Γονεοτροφείο" στην Βέροια
  • Και πάλι για το «Αρχοντικό Σαράφογλου»
  • "Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο μεταναστευτικο, σε Μηταρακη για σπατάλες και αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης για συγκάλυψη"
  • Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους, για τις δυσοίωνες εξελίξεις στην ΕΒΖ
  • KKE: Πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια
Για την Βεργίνα ή τι φταίει πραγματικά;1 Ο Χρήστος Δασκαλάκης θα παρουσιάσει "Το Γονεοτροφείο" στην Βέροια2 Και πάλι για το «Αρχοντικό Σαράφογλου»3 "Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο μεταναστευτικο, σε Μηταρακη για σπατάλες και αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης για συγκάλυψη"4 Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους, για τις δυσοίωνες εξελίξεις στην ΕΒΖ5 KKE: Πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση των Διευθυντριών/ντών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας με θέμα τη συμμετοχή των σχολείων στο σχέδιο δράσης: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Γκράφιτι»

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση των Διευθυντριών/ντών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας με θέμα τη συμμετοχή των σχολείων στο σχέδιο δράσης: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Γκράφιτι»

Ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη, οργανώνουν το σχέδιο δράσης με τίτλο: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Γκράφιτι».

Το πρόγραμμα αφορά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, που θα δηλώσουν συμμετοχή. Έχει τη μορφή σχεδίου δράσης και περιλαμβάνει ερευνητικές εργασίες, καταγραφές με βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφίσεις των graffiti της Βέροιας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Μέσω των ιδιαίτερων, ανά σχολική μονάδα, σχεδίων δράσης θα γίνουν διαδικασίες καταγραφής, ταξινόμησης, σχολιασμού και ερμηνείας του υλικού, που θα συγκεντρωθεί. Τα αποτελέσματα  θα  παρουσιαστούν  προς το τέλος του διδακτικού έτους σε κάθε σχολική μονάδα-κοινότητα και θα κλείσει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με συμπεράσματα και προτάσεις, που θα προκύψουν με την ολοκλήρωση του Εκπ/κού Προγράμματος.

Για την προετοιμασία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας ενημερωτική συνάντηση των Δ/ντριών και των Δ/ντών του Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, που ανήκουν στον Δήμο Βέροιας. Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και συντόνισε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης (εμπνευστής και συντάκτης του εκπ/κού προγράμματος). Μίλησαν ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Νικόλαος Γραίκος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας κ. Κατερίνα Παπαγεωργίου και κ. Γεώργιος Μακαρατζής, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Νομού Πέλλας κ. Χριστόδουλος Φανιόπουλος και κ. Σωτηρία Σαμαρά, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Αειφορίας κ. Αθανάσιος Χαρίσης και η κ. Λένα Δημητριάδου Υπεύθυνη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι μετέχοντες στη συνάντηση ανέλυσαν τους σημαντικούς παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς στόχους του σχεδίου δράσης και στη συζήτηση, που ακολούθησε αναλύθηκαν τα οργανωτικά ζητήματα.

Οι δ/ντές-ντριες, που έλαβαν το λόγο, τοποθετήθηκαν θετικά επί του σχεδίου δράσης, που σκοπεύει να αποτελέσει αφορμή, περαιτέρω ευαισθητοποίησης των μαθητριών/των, μέσω δημιουργικών και καινοτόμων ερευνητικών εργασιών, προάγοντας την καλλιέργεια μιας ορθής αντίληψης, συμπεριφοράς, μεταχείρισης  και εν τέλει στάσης των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο!

Έχει διαβαστεί 92 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 20 °C
Άνεμος Β 2-5 μποφόρ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 67 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά