Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ημαθία (28 Μαΐου και 29 Μαΐου)

από Η Άλλη Άποψη

To Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, που φέτος οργανώνει στο Ιερό της Μητέρας Θεάς στη Λευκόπετρα Βερμίου, αλλά και στην αρχαία Μίεζα (περιοχή Νάουσας-Λευκαδίων).

Το Σάββατο 28 Μαϊου στις 11:00, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε έναν αρχαίο ναό της Βέροιας, αφιερωμένο στη Μητέρα των Θεών Αυτόχθονα. Λίγο πριν την είσοδο στο χωριό Λευκόπετρα, στο Βέρμιο, τη ρωμαϊκή εποχή ιδρύθηκε ο αρχαίος ναός της Μητέρας, ο οποίος πρόσφατα έχει αναστηλωθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Με θέα τον ποταμό Αλιάκμονα και τα Πιέρια Όρη, στο καταπράσινο μακεδονικό τόπιο όπου πάτησε το πόδι του ο Περδίκας, ο πρώτος Τημενίδης βασιλιάς, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν μία από τις πιο σημαντικές θεότητες  των Μακεδόνων. 

Την Κυριακή 29 Μαϊου στις 10:30, με αφετηρία τον Τάφο της Κρίσεως στα Λευκάδια, θα ξεκινήσει μια περιήγηση που συνδέει την πολιτιστικής κληρονομιά, την ιστορία και τη μυθολογία με ιδιαίτερες πτυχές του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο περνά από τον Τάφο των Ανθεμίων, καθώς και από το θέατρο και το Νυμφαίο στη Μίεζα, τον τόπο όπου βρισκόταν η Σχολή του Αριστοτέλη. Παράλληλα ο Γιώργος Μάλλιος, διδ. αρχαιολόγος και φιλόλογος του 1ου Λάππειου Γυμνάσιου Νάουσας και ο Νίκος Κύρρου, γεωλόγος, διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νάουσας και ειδικός γνώστης θεμάτων βοτανολογίας, μιλούν για τα φυτά και τα βότανα με αναφορές στον μύθο και την ιστορία.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές οργανώνονται από το 2012 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Πληροφορίες:
Για τη διαδρομή στη Λευκόπετρα: 23310 92347 (Γ. Γραικός)
Για τη διαδρομή στη Νάουσα: 23310 29737(Α. Χατζηϊωαννίδης)

 

Έχει διαβαστεί 549 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 810 επισκέπτες και 0 μέλη.