Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΚΕΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

από Η Άλλη Άποψη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΚΕΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Τουλάχιστον 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδέψει οι ΗΠΑ μέσα σε ένα χρόνο για το «μακελειό» του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και την κλιμάκωση των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, από τα οποία 20 δισ. αφορούν πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών και 3,8 δισ. αποδίδονται ως ετήσια στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ για δέκα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης».

Αξίζει εξίσου, να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση -που κατά τα άλλα κάνει... «εκκλήσεις για προστασία των αμάχων- δίνει 426 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκές οπλοβιομηχανίες, οι οποίες εξοπλίζουν το Ισραήλ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουν ενδιαφέρον τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε έκθεση του του Πανεπιστημίου Brown των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει 17,9 δισ. συνολικά, έχουν δώσει 4,86 δισ. δολάρια από την 7η Οκτωβρίου 2023 για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και το κόστος της επιχείρησης του πολεμικού ναυτικού για για την καταστολή των χτυπημάτων στην εμπορική ναυτιλία από τους Χούθι της Υεμένης. Μέσα στο έτος οι Αμερικάνοι εξόπλισαν με πυρομαχικά από οβίδες πυροβολικού έως βόμβες 2.000 λιβρών και βόμβες με καθοδήγηση ακριβείας. 4δις. αξιοποίησαν για την αναπλήρωση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ «Iron Dome» και «David's Sling» και κάλυπταν από τουφέκια μέχρι καύσιμα αεροσκαφών. Όπως αναφέρουν οι «ερευνητές», σε αντίθεση με τις αναλυτικές καταγραφές που υπάρχουν για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δεν είναι πλήρεις τα στοιχεία σχετικά με το ποσό των 17,9 δισ. δολάρια, για αυτό και οι ερευνητές το καταγράφουν ως «μερικό ποσό». 

Άλλωστε το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών στο σημείωμά του σχετικά με τα μαχητικά που κατασκευάζει η Boeing ανέφερε πως «Οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ κι είναι ζωτικό για τα αμερικανικά συμφέροντα εθνικής ασφαλείας να βοηθήσουμε το Ισραήλ να αναπτύξει και να διατηρήσει ισχυρές αμυντικές δυνατότητες».

Εξάλλου, τον Αύγουστο οι ΗΠΑ είχαν εγκρίνει πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών ύψους 20 δισ. ευρώ, στηρίζοντας εμπράκτως το Ισραήλ στη διάπραξη της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Μάλιστα, οι ισραηλινές αμερικάνικες κατασκευής βόμβες χρησιμοποιούνται επανειλημμένα στη Γάζα, καταστρέφοντας πολλές περιοχές και σκοτώνοντας πλήθος ανθρώπων, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε και από ρεπορτάζ του Al Jazeera, που καταγράφηκε αμερικάνικης κατασκευής πύραυλος, ο οποίος χτύπησε το νοσοκομείο Αλ-Ακσά.


Έχει διαβαστεί 885 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 787 επισκέπτες και 0 μέλη.