Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Σύλλογος Βλάχων Βέροιας :Συνεχίζονται οι Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης
από Η Άλλη Άποψη
Πραγματοποιήθηκε και αυτή την Παρασκευή (3/11/’17) η προγραμματισμένη Ανοιχτή Συνάντηση Αυτομόρφωσης στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας. Την εισήγηση του θέματος
« Νοέμβριος 1940: εξορία ή πρώτη γραμμή στο μέτωπο;» έκανε η Αναστασία Γ. Ταναμπάση, διδάκτωρ ιστορίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στηριγμένη σε υλικό κυρίως από τα ρουμανικά Αρχεία – γιατί η πρόσβαση στα ελληνικά Αρχεία και σήμερα είναι δύσκολη – αλλά και σε προσωπικές μαρτυρίες παρουσίασε με αυστηρά επιστημονικό τρόπο ένα θέμα που για την ελληνική κοινωνία και επιστήμη θεωρείται ακόμη ταμπού.
Η συζήτησε που ακολούθησε με ποικίλες ερωτήσεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις φανέρωσε, όπως τόνισε και η εισηγήτρια, ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω διαρεύνησης. Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν γόνιμος και εποικοδομητικός και συνέβαλε να παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως το τέλος.
Την προσεχή Παρασκευή (10/11/’17) οι Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης συνεχίζονται με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: « Κοινωνία-Ετερότητα κι Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του βλαχόφωνου πληθυσμού της Ελλάδας ».Την εισήγηση θα κάνει η φιλόλογος, πρώην συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Βέροιας και πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Ολυμπία Μπέτσα.
Υπενθυμίζεται ότι όποιος ενδιαφέρεται να κάνει κάποια εισήγηση να το δηλώσει στο Δ/Σ του Συλλόγου για τον έγκαιρο προγραμματισμό.