Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη
  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια1 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό και περηφάνια τον σύντροφο Χρήστο Τσιντζιλώνη2 Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο3 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 4 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)5 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ : Υποδέχτηκε στο Σπίτι του το Σύλλογο «Odyssee Periples et Decuvertes»

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ    : Υποδέχτηκε στο Σπίτι του το  Σύλλογο  «Odyssee Periples et Decuvertes»

Τη Δευτέρα 17-2-2020, στις έντεκα το πρωί,  ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας υποδέχτηκε στο Σπίτι του το  Σύλλογο  «Odyssee-Periples et Decuvertes». Ο Σύλλογος αυτός έχει έδρα το Παρίσι , οργανώνει μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα, κάθε χρόνο,  ο Γαλλικός αυτός Σύλλογος οργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές σε διάφορα μέρη, για να γνωρίσουν  την Ελλάδα.

 Φέτος, πενήντα Γάλλοι, ελληνιστές, μέλη του συγκεκριμένου Συλλόγου,  επισκέφθηκαν τη Βέροια για μία εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας διδάσκονται  μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Κωστακιώτη και την κ. Αρετή  Κονδυλίδου. Παράλληλα, ενημερώνονται για την ιστορία της πόλης από διάφορους φορείς.    

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεών  , επισκέφθηκαν το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας.  Την  αποστολή καλωσόρισαν μέλη του Δ/Σ του Συλλόγου, και  η φιλόλογος κ. Μπέτσα Ολυμπία, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών,  Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας, μέλος του Συλλόγου, τους ενημέρωσε στη γαλλική γλώσσα για την ιστορία της Βέροιας, την ιστορική παρουσία των Βλάχων στην πόλη  , το διαχρονικό πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της, καθώς και για τον αγώνα του Συλλόγου  για την καταγραφή και τη διάσωση της βλάχικης γλώσσας και παράδοσης. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και στις ερωτήσεις που τέθηκαν απάντησαν λιτά και ουσιαστικά οι φιλόλογοι,  μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου,  Σταμάτης Χρυσής και Τάκης Γκαλαΐτσης.

 Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του ανακαινισμένου  Κτιρίου του Συλλόγου, τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και παραδοσιακά γλυκά, και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, για να επισκεφθούν και την Εβραϊκή Συναγωγή της πόλης,  ενώ τα μέλη του Συλλόγου κατευόδωσαν τους φιλοξενούμενους με την ευχή να συνεχίσουν   με επιτυχία το έργο τους και να απολαύσουν τη διαμονή τους στη Βέροια.

Έχει διαβαστεί 396 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 559 επισκέπτες και 0 μέλη.