Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Τη βασιλόπιτα έκοψαν οι γυναίκες του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας
από Η Άλλη Άποψη
Με μεγάλη επιτυχία το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας διοργάνωσε την ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, για το έτος 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Συλλόγου των Βλάχων, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.
Η υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών, κ. Αναστασία Πίσκου, καλωσόρισε τις γυναίκες , μέλη και φίλες του Συλλόγου, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, συγχάρηκε και ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για τις πετυχημένες δράσεις τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων κ. Συρμούλα Τζήμα- Τόπη, από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Γαλλίκα και η κ. Ολυμπία Σουγιουλτζή, η Σύμβουλος της Κοινότητας Βέροιας, κ. Αθηνά Τζιούρζια , η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας ‘’Ο Άγιος Παρθένιος’’ κ. Ιωάννα Τσιαρτσιάνη και πολλές άλλες εκλεκτές κυρίες της τοπικής μας κοινωνίας.
Η δρ. Αναστασία Πάπαρη, Αρχιτέχνων- Πολεοδόμος, αναφέρθηκε στη δημιουργία ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΜΑΝΙΚΟΥ/ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Η κυρία Πάπαρη, ως μελετήτρια - συνεργάτης του έργου, προσφέρει με μεγάλο ζήλο τις υπηρεσίες της μαζί με τον αρχιτέκτονα κύριο Δημήτριο Καπρίνη, και κάλεσε όλες τις παρευρισκόμενες γυναίκες να στηρίξουν και να συνδράμουν στο έργο, προσφέροντας κειμήλια βλάχικου πολιτισμού. Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα οι Γυναίκες του Συλλόγου Βλάχων συζήτησαν, χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά βλάχικα τραγούδια και χορούς.
Η πίτα ήταν προσφορά των κυριών Ολυμπίας Σουγιουλτζή, Αικατερίνης Γαλλίκα και Σούλας Κουκούδη Τυχερή της βραδιάς η κ. Αθηνά Μαχαίρα που πήρε ως δώρο ένα κόσμημα, προσφορά της κ. Δήμητρας Τσερκέζη.