Αποδόσεις που αγγίζουν το 80% καταγράφουν οι μετοχές του χρηματιστηρίου στο α' εξάμηνο του 2026, με τον γενικό δείκτη να «ακμάζει» για 6η διαδοχική χρονιά (+15%). Στην 1η δεκαπεντάδα των κερδοφόρων επιχειρήσεων κυριαρχούν ενεργειακοί, φαρμακευτικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, όπως και μονοπώλια που επενδύουν στην πολεμική βιομηχανία.Τα... Περισσότερα
Θέμα στατικότητας της Αγίας Σοφίας θέτει Τούρκος καθηγητής
από Η Άλλη Άποψη
Αντιμέτωπη ακόμη και μεκατάρρευσηείναι ηΑγία ΣοφίαστηνΚωνσταντινούπολη, εάν δεν κλείσει για το κοινό και δεν ξεκινήσουν άμεσα έργα στήριξης, ισχυρίστηκε ο Τούρκος καθηγητής και ιστορικός,Ιμπέρ Ορταϊλί, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση.
Ο Ιμπ. Ορταϊλί σχολιάζοντας την ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα της Αγίας Σοφίας, τόνισε πως«δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να εισέρχονται τόσα άτομα σε ένα κτίριο 1.500 ετών».
«Γι’ αυτό και θα έπρεπε να την κλείσουν, να την αποκαταστήσουν και να την ξανανοίξουν μετά. Μέχρι τώρα ασχολούνταν με τα πάνω σημεία. Πρέπει, όμως, να ασχοληθούν με τη βάση, με τα θεμέλια. Αν έχουν μυαλό θα την κλείσουν», πρόσθεσε.
Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το«τιθα γίνει αν δεν κλείσει», ο Ορταϊλί απάντησε κατηγορηματικά,«θα καταρρεύσει».«Το ίδιο συμβαίνει και στην Αγία Ειρήνη που πέφτουν ολόκληρες πέτρες», συμπλήρωσε.