Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Θερινός κινηματογράφος και Βέροια..
από Η Άλλη Άποψη
Δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η παραχώρηση του πάρκου Αγίων Αναργύρων στην ΚΕΠΑ για την προβολή κινηματογραφικών ταινιών, θεσμός που λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια (επειδή το θέμα ήρθε ως έκτακτο χρειαζόταν 21 ψήφοι που στην ψηφοφορία δεν συγκεντρώθηκαν).Το θέμα αφορούσε την δωρεάν προβολή 10 ταινιών αλλά μετά την παράσταση διαμαρτυρίας της ιδιοκτήτριας του κινηματογράφου Σταρ Ιφιγένειας Βλαχογιάννη, η πρόταση διαμορφώθηκε σε προβολή 5 ταινιών. Η κ. Βλαχογιάννη υποστήριξε ότι η λειτουργία θερινού κινηματογράφου στην πλατεία Αγίων Αναργύρων πλήττει την επιχείρηση της. Κατά τη συζήτηση ακούστηκε η άποψη από τον Γ. Σοφιανίδη (πρώην πρόεδρο ΚΕΠΑ) ότι με αυτή την λογική ούτε οι συναυλίες θα πρέπει να γίνονται γιατί ενδεχομένως να πλήττονται καφέ - μπαρ.
Πάντως το ζήτημα είναι ότι ο συγκεκριμένος θεσμός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και φέτος…(Υ.Γ Η ύπαρξη πάντως τη δεκαετία του ’70 Κινηματογραφικής Λέσχης στη Βέροια δεν έβλαψε τη λειτουργία των 5 τότε κινηματογράφων που λειτουργούσαν!)