Τρεις εργολαβικοί εργαζόμενοι είδαν τον χάρο με τα μάτια τους σε ορυχείο της ΔΕΗ στην Κοζάνη, στην προσπάθεια να επισκευάσουν ένα μεγάλο μηχάνημα. Στην Πάτρα 50χρονος εργάτης έχασε ένα δάχτυλο στην πρέσα και στο Πέραμα ένας 62χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα που πλάκωσε το πόδι του.Για κερασάκι στην τούρτα, ο Σύλλ... Περισσότερα
Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής
από Η Άλλη Άποψη
Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ της Σερβίας, φιλοξενεί η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, στον Χώρο Τεχνών – Θάνος Μικρούτσικος, στις 8.00μμ
Το BALLET ofSERBIAN NATIONAL ΤHEATRE, με 35 χορευτές στην σκηνή, θα παρουσιάσει ένααπό ταπιοεντυπωσιακάκαι αριστουργηματικά μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου, συνδυάζοντας άψογη τεχνική δεξιοτεχνία, εντυπωσιακά κοστούμια, έντονη θεατρικότητα και χιούμορ.
Ο «Δον Κιχώτης» σε μουσική του Αυστριακού συνθέτηLudwig Minkus, ανέβηκε για πρώτη φορά το 1869 από τον χορευτή και χορογράφο Marius Petipa.Αν και εμπνευσμένο από το διάσημο μυθιστόρημα του Miguel de Cervantes, η εκδοχή του μπαλέτου που δημιουργήθηκε από τονMarius Petipaδεν ακολουθεί κατά γράμμα την ιστορία του «Ιππότη της Θλιβερής Μορφής» , αλλά χρησιμοποιεί τους χαρακτήρες του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσαγια ναεπικεντρωθείστον θυελλώδη έρωτα της όμορφηςKitri με τον φτωχό κουρέαΜπαζίλιο.Το δίπρακτο αυτό μπαλέτο αποτελεί μια πανδαισία ισπανικού μεσογειακού ταμπεραμέντου και χρώματος, με κομψές παραλλαγές, εντυπωσιακές σκηνέςκαι ένα βιρτουόζικο Grand pas de deux, που προσφέρει στους σολίστ την ευκαιρία να αναδείξουν όλο τον πλούτο της κλασικής τέχνης του μπαλέτου. Χαρακτήρες όπως οι ταυρομάχοι, η Μερσέντες, ο Γκαμάς, οι Τσιγγάνοι και οι φίλες της Κίτρι προσθέτουν ρυθμό, ταμπεραμέντο και οπτική ζωντάνια στη σκηνή.
Το Μπαλέτο του Serbian National Theatre ιδρύθηκε το 1950. Η πρώτηχορογράφος και δασκάλα του ήταν η ΡωσίδαMarina Olenjina, εκπαιδευμένη στην παράδοση του κλασικού μπαλέτου στην Αγία Πετρούπολη. Το μπαλέτοακολουθεί από τότεπλούσιο ρεπερτόριοκαι συνεργάζεται με σπουδαίους διακεκριμένους χορογράφους ,μεπολλέςεμφανίσειςστην Ιταλία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Μεξικό. Από το 2024,η καλλιτεχνική διευθύντρια είναι η Aja Jung, με πλούσια διεθνή καριέρα ως χορεύτρια, γνωστή επίσης ως ιδρύτριαενός από τα πιο γνωστά Διεθνή Φεστιβάλ Χορού της Ευρώπης,Belgrade Dance Festival
Εισιτήρια:
Α’ πλατεία, 32 ευρώ
Β΄ πλατεία, 25 ευρώ
Εξώστης, 20 ευρώ
Εισιτήρια:
Α’ πλατεία, 32 ευρώ
Β΄ πλατεία, 25 ευρώ
Εξώστης, 20 ευρώ
Στιςομαδικές κρατήσειςη τιμή του εισιτηρίου διαφοροποιείται:Για κάθε 20 άτομαη τιμή μειώνεται κατά 5 ευρώ ανά εισιτήριοκαι στις τρεις ζώνες (Α και Β και εξώστη).