Σάββατο, 02 Μαΐ, 2026

  • Συναυλία της τάξης κλαρινέτου του ΔΩΒ, στη Στέγη
  • Εντείνει τον εγκληματικό αποκλεισμό κατά της Κούβας ο Τραμπ
  • Αποσύρονται 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες από την Γερμανία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Απογείωση τιμών για τους λαούς, εκτόξευση κερδών για τους ομίλους
  • Αστυνομική εισβολή σε γραφεία του ΚΚ Ισραήλ
  • Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας
Συναυλία της τάξης κλαρινέτου του ΔΩΒ, στη Στέγη1 Εντείνει τον εγκληματικό αποκλεισμό κατά της Κούβας ο Τραμπ2 Αποσύρονται 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες από την Γερμανία3 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Απογείωση τιμών για τους λαούς, εκτόξευση κερδών για τους ομίλους4 Αστυνομική εισβολή σε γραφεία του ΚΚ Ισραήλ5 Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η σαπίλα δεν «αναμορφώνεται», μόνο ανατρέπεται σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης

Σκανδαλολογία, ψεύτικα δίπολα, αγωνία για το κράτος και τους θεσμούς του - για να μην ξεφτιλιστούν τελείως στα μάτια του λαού - και ένας ...«μουντζούρης» που πάει κι έρχεται, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει τη «σταθερότητα» και τους «εθνικούς στόχους» και ποιος τα υπονομεύει... Τέτοια μορφή παίρνουν σε αυτή τη φάση οι διεργασίε... Περισσότερα

Αγωνιστική απάντηση στη φοροληστεία

από Η Άλλη Άποψη
Αγωνιστική απάντηση στη φοροληστεία

Ομοβροντία από νέα μέτρα φορολογικής εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων θα ισχύσουν από το 2014, στο πλαίσιο εφαρμογής του φορολογικού νόμου και των άλλων αποφάσεων της συγκυβέρνησης. Νέα απογείωση προβλέπεται στους φόρους και τα κάθε είδους χαράτσια για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχομεσαίους αγρότες, στη μικρή ακίνητη περιουσία. Παράλληλα και στο πλαίσιο της θωράκισης του νομικού οπλοστασίου του αστικού κράτους και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, μόλις πρόσφατα θεσμοθετήθηκαν νέα, εξουθενωτικά πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών, τα οποία συνεχίζουν να σωρεύονται στα κιτάπια της Εφορίας.

Μέρος της λεηλασίας έχει ήδη συντελεστεί μέσω της αυξημένης μηνιάτικης παρακράτησης φόρου από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία των συνταξιούχων. Η φορολογική επέλαση θα κλιμακωθεί με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2014 και που αφορούν στα φετινά εισοδήματα.

Η ένταση της φοροληστείας σε βάρος του λαού και το 2014 δείχνει ξεκάθαρα πάνω σε ποια βάση «οικοδομούνται» τα πρωτογενή πλεονάσματα, στην επίτευξη και στη «βιωσιμότητα» των οποίων ορκίζονται τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Το «Κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια», «Καμιά κατάσχεση στα λαϊκά νοικοκυριά» θα πρέπει να είναι η απάντηση των λαϊκών στρωμάτων στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, στην πολιτική της συγκυβέρνησης και των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».

Έχει διαβαστεί 589 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 320 επισκέπτες και 0 μέλη.