Σάββατο, 04 Ιούλ, 2020

  • Δεν έχει άδικο…
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙ:Δημοσίευμα για την υπόθεση Καλογρίτσα και τα περί σχέσεων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Ανακοίνωση ΔΕΥΑΝ: Αποτελέσματα Χημικής Ανάλυσης λυμάτων
  • Νικόλας Καρανικόλας: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»
  • Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις
  • Συνέντευξη με τον δικηγόρο Λάζαρο Κουμπουλίδη: «Νομικά έωλη και αστήρικτη η κατηγορία»
Δεν έχει άδικο…1 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙ:Δημοσίευμα για την υπόθεση Καλογρίτσα και τα περί σχέσεων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ2 Ανακοίνωση ΔΕΥΑΝ: Αποτελέσματα Χημικής Ανάλυσης λυμάτων3 Νικόλας Καρανικόλας: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»4 Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις5 Συνέντευξη με τον δικηγόρο Λάζαρο Κουμπουλίδη: «Νομικά έωλη και αστήρικτη η κατηγορία»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

“Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ” : 400 φύλλα!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
 “Η ΑΛΛΗ  ΑΠΟΨΗ” : 400 φύλλα!

Η εφημερίδα μας έφτασε πλέον στα 400 φύλλα ανελλιπούς κυκλοφορίας της. Σίγουρα σημαντικό γεγονός τόσο για μας όσο και γενικότερα για τον τοπικό τύπο που όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τον λαό της περιοχής (όπως και ολόκληρης της χώρας) δοκιμάζεται άγρια.
Όλα αυτά  τα χρόνια, πιστεύουμε ότι αναπτύξαμε σταθερές και κυρίως καθαρές σχέσεις μαζί σας. Δεν κρυφτήκαμε, αντίθετα με θάρρος προβάλλαμε τα προβλήματα του νομού και των κατοίκων του, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες, τους υπεύθυνους, προτείναμε λύσεις, προβάλλαμε ουσιαστικά (και πολλές φορές οι μόνοι σε τοπικό επίπεδο) τους αγώνες που έγιναν για την επίλυσή τους.
Σταθήκαμε κριτικά σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν αυτά τα χρόνια. Δεν υποκύψαμε στην “κρυφή γοητεία της εξουσίας”, δεν διεκδικήσαμε μερίδιο από καμιά “πίτα” της. Συνεχίσαμε κάτω από οποιεσδήποτε πολιτικές συνθήκες να προβάλουμε πρώτιστα τα διαχρονικά προβλήματα του νομού και των κατοίκων του. Αποφύγαμε φυσικά τον “λαϊκισμό”, αλλά και τον “κιτρινισμό”, είχαμε σταθερή γραμμή πλεύσης, πάντα πληρώνοντας και το ανάλογο “κόστος”.
Δεν χαϊδέψαμε αυτιά προκειμένου να γίνουμε αρεστοί. Θέλουμε πρώτα και κύρια να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες, στον τόπο μας. Στα χρόνια της πολύχρονης κρίσης που βιώνουμε, δεν κάναμε εκπτώσεις από αξίες και ιδανικά, αντίθετα από την πρώτη στιγμή την παρουσιάσαμε στις  πραγματικές της διαστάσεις, σταθήκαμε στο πλευρό αυτών που υποφέρουν. ‘Άλλωστε κομμάτι αυτού του κόσμου είμαστε με τις ίδιες αγωνίες για το σήμερα και το αύριο.
Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε  προς  όλες  τις  κατευθύνσεις ότι δεν θέλουμε ως εφημερίδα να είμαστε “μία από τα ίδια”. Αυτό εκφράστηκε και από την επιλογή μας να μην στηρίζουμε την ύπαρξη της στο κρατικό χρήμα (μέσω της κρατικής διαφήμισης) αλλά ούτε και στις τοπικές αρχές (μέσω των καταχωρήσεων τους).
Η επιλογή μας ως καθαρά συνδρομητική εφημερίδα ήθελε  και  μ’ αυτό τον τρόπο να καταδείξει ότι  δεν  έχουμε κανενός είδους εξάρτηση παρά μόνο από τους συνδρομητές μας. Επιλογή που για κάποιους φάνταζε ως ρομαντική, όμως για μας ήταν έστω και με οικονομικό κόστος αναγκαία προκειμένου να μπορούμε χωρίς κάθε είδους “επιπτώσεις” να λέμε “τα πράγματα με το όνομα τους”. Γνωρίζουμε πως στους σημερινούς καιρούς, που η δραματική  μείωση των εισοδημάτων έχει γίνει κανόνας, η αγορά μιας εφημερίδας ίσως φαντάζει για ορισμένους πολυτέλεια. Και όμως σε τέτοιους καιρούς είναι ακριβώς που χρειάζεται η γνώση, η άποψη, ως τα μέσα εκείνα για να “γίνουν τα σκοτάδια φως”.
Η εφημερίδα μας γνωρίζοντας  την υπάρχουσα  οικονομική κατάσταση, συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά, παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους τόσο της έκδοσης και κυκλοφορίας της, αλλά και γενικότερα της ίδιας της ζωής, να κρατά σταθερό το ποσό συνδρομής της στα 35 ευρώ, ποσό ελάχιστο για τις 48 ετήσιες εκδόσεις της, χωρίς να “ρίχνει” το επίπεδο της.
Η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να υπάρχει όσο το επιθυμούν οι αναγνώστες της. Τον όμορφο μα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο του δίκιου και της αλήθειας θα συνεχίσουμε μαζί να τον βαδίζουμε!

 

Έχει διαβαστεί 505 φορές
Το προσφυγικό και η Ημαθία
Προηγούμενο άρθρο
Το προσφυγικό και η Ημαθία

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΑ 3-5 μποφόρ

Σάββατο, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 33 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 05 Ιουλίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 29 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 135 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά