Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Αντιμέτωπα με ακρίβεια και περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος τα νοικοκυριά

από Η Άλλη Άποψη
Αντιμέτωπα με ακρίβεια και περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος τα νοικοκυριά
Τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον μήνα Νοέμβρη ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση, με στόχο να περιορίσει δραστικά τους δικαιούχους του κρατικού βοηθήματος, το οποίο εκτός του ότι δεν επαρκεί για να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, καταλήγει να γίνεται επιδότηση για τους παρόχους Ενέργειας, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εισπράξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς. Επιπλέον, έκανε παραινέσεις για μειώσεις στην κατανάλωση στη χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας, το συνολικό πακέτο κρατικής στήριξης ανέρχεται για τον Νοέμβρη στα 430 εκατ. ευρώ, «μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από τον μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων στην ηλεκτροπαραγωγή». Επιπλέον, ανέφερε εκ νέου ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον νέο μηχανισμό ανάκτησης και στην προμήθεια. Η αλήθεια είναι ότι τα 2,3 δισ. ευρώ που αναφέρει η κυβέρνηση ως επιδότηση στα νοικοκυριά, είναι χρήματα που έχουν ήδη πληρώσει τα λαϊκά νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών και τώρα ξαναγυρίζουν στις εταιρείες από την «πίσω πόρτα».

Οσον αφορά τα ποσά των επιδοτήσεων σε ρεύμα και αέριο, ανά κατηγορία οικιακού τιμολογίου προβλέπεται: Εως 500 KWh, επιδότηση 238 ευρώ/MWh. Από 501 έως 1.000 KWh, 188 ευρώ/MWh, με αύξηση 50 ευρώ/MWh, εφόσον επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης κατά 15%. Από 1.001 KWh και πάνω, 98 ευρώ/MWh, με αντίστοιχη αύξηση όπως παραπάνω. Για το κοινωνικό τιμολόγιο προβλέπεται οριζόντια επιδότηση στα 286 ευρώ/MWh.

Η κρατική επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση και τα ίδιας κοπής μέτρα που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστικές ανάσες στον λαό, αφού οι αιτίες της πανάκριβης Ενέργειας είναι εδώ και οξύνονται από την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Κι αυτές δεν είναι άλλες από τη στρατηγική της «πράσινης» ανάπτυξης, της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και της «ολοκλήρωσης» της «ενιαίας αγοράς», στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσονται μηχανισμοί όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το εμπόριο ρύπων, οι ρήτρες αναπροσαρμογής κ.τ.λ.


Έχει διαβαστεί 383 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 349 επισκέπτες και 0 μέλη.