Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Απ' το ράφι

από Η Άλλη Άποψη
Απ' το ράφι

Ενας στους πέντε (20%) εργάζονται 48 ώρες και περισσότερο τη βδομάδα, ενώ το 52,3% έχουν εβδομαδιαίο ωράριο από 40 έως 47 ώρες. Αυτά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων «λιώνουν» στη δουλειά. Στον αντίποδα, το 3,2% δουλεύουν μέχρι 14 ώρες τη βδομάδα και το 7,2% εργάζονται από 15 έως 24 ώρες, δηλαδή υποαπασχολούνται. Υπάρχει μάλιστα και ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό (12,2%) που δουλεύουν από 25 έως 39 ώρες, εννοείται με μειωμένες αποδοχές.

Τι δείχνει αυτό; Οτι στην αγορά εργασίας, με νόμους όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, υπάρχουν όλες οι μορφές απασχόλησης που χρειάζεται η εργοδοσία, για να προσαρμόζει τις εργασιακές σχέσεις και τον εργάσιμο χρόνο στις ανάγκες της κερδοφορίας της. Δεν έχει λοιπόν παρά να διαλέξει από το ράφι ό,τι τη συμφέρει περισσότερο: Υπεραπασχόληση με απλήρωτη υπερωρία, υποαπασχόληση, μερική, εκ περιτροπής, διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου κ.τ.λ.

Τα ίδια στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδουν και τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι οι άνεργοι είναι ...«βολεμένοι επιδοματάκηδες»! Σύμφωνα με αυτά, 250.000 άνεργοι αναζητούν εργασία πάνω από έναν χρόνο και δεν βρίσκουν, ενώ ακόμα 170.000 που κατατάσσονται στα «άτομα εκτός εργατικού δυναμικού» επιθυμούν να εργαστούν, αλλά δεν βρίσκουν δουλειά.

Βαρβαρότητα και ανασφάλεια, δουλειά όπως, όσο και για όσο βολεύει την εργοδοσία. Αυτά είναι όσα επιφυλάσσουν το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του για την εργατική τάξη εν έτει 2024.

Έχει διαβαστεί 478 φορές
Ομολογίες
Προηγούμενο άρθρο
Ομολογίες

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 610 επισκέπτες και 0 μέλη.