Τρίτη, 22 Οκτ, 2019

  • Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
  • Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»
Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ3 Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη4 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»5 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με αφορμή την απεργία στη ΔΕΗ και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βέροια

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Με αφορμή την απεργία στη ΔΕΗ και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βέροια

Αρκετές ήταν οι αλήθειες που είπε ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων (ένα από τα πολλά δυστυχώς που υπάρχουν στο χώρο) της ΔΕΗ Σ. Πράσσος- άσχετα εάν δεν συμφωνούμε σε επιμέρους εκτιμήσεις του-κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη Βέροια. Ήταν ο μόνος από τους ομιλητές που αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιστράτευσης. Ένα σημαντικό θέμα που δείχνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική πηγαίνει μαζί με τον αυταρχισμό. Ήταν μόνος που αναφέρθηκε στις ευθύνες της Ε.Ε και στην πολιτική της «απελευθέρωσης τα ενέργειας» που είναι η «πηγή» του συγκριμένου νομοσχεδίου και που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται και στη ΔΕΗ και σήμερα ολοκληρώνεται. Ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε ονομαστικά σε συγκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και θα κερδίσουν απ’ αυτό. Ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε (και χρειάζεται πιο πολύ) από τους κατοίκους των περιοχών. Και τέλος ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε και στην πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τις ευθύνες που έχει για τον τρόπο οργάνωσης της απεργίας αλλά και τον τρόπο που αυτή σταμάτησε. Και κάτι γενικότερο από μέρους μας. Η στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας δεν αφορά μόνο τώρα, στην πορεία των κινητοποιήσεων. Η πορεία τους είναι γνωστή εδώ και χρόνια: Έχουν βάλει πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική της απελευθέρωσης. Έσπερναν αυταπάτες στους εργαζόμενους, πάντα στη λογική του «μικρότερου κακού» ή του «αναπόφευκτου». ‘Η, ακόμα, πολλές φορές έλεγαν ότι όλα αυτά γίνονται για το «καλό» μας. Έχουν βοηθήσει, ήταν εργαλείο των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια αυτές οι πλειοψηφίες και συνεχίζουν να είναι. Με τον τρόπο τους, ανεξάρτητα ποιος σηκώνει τώρα πιο ψηλά την παντιέρα της «επανάστασης», εξακολουθούν και παίζουν αυτόν το συγκεκριμένο ρόλο. Και κάτι τελευταίο. Από το «Δίκτυο φορέων» -χωρίς να αναφερθούμε στα εσωτερικά του σχήματος αυτού-βλέπουμε ότι δεν συμμετέχουν μια σειρά βασικά συνδικαλιστικά όργανα του νομού όπως τα δύο Εργατικά Κέντρα, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ κ.α. Γιατί; (ΦΩΤΟ από τη συγκέντρωση στη Βέροια)

Έχει διαβαστεί 293 φορές

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 133 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά