Του Αλέκου Χατζηκωστα * Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και παίρνει διαστάσεις. Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά παγκοσμίως επιδεινώνεται και έφθασε σε κρίσιμο σημείο, από την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα για παράδειγμα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «KidsRig... Περισσότερα
Και η διαδικασία έχει τη σημασία της…
από Η Άλλη Άποψη
Συχνά-πυκνά οι συγκυβερνώντες αναφέρονται στο σεβασμό στους Νόμους, το Σύνταγμα, τη Βουλή. Στην πράξη όμως συχνά τα καταπατούν μια και έτσι τους «βολεύει». Ένα τελευταίο παράδειγμα η όλη διαδικασία (σε θερινό τμήμα!) του παραπέρα ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Εκεί όπως διαβάσαμε και σχετικά ρεπορτάζ υπήρχαν και διαδικασίες «παρωδία». Πιο συγκεκριμένα τη δημιουργία και την εκποίηση στη συνέχεια της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» μετά τον τεμαχισμό του 30% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, υπερψήφισαν στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε επί του συνόλου του νομοσχεδίου 51 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά ψήφισαν 46 βουλευτές, ενώ υπήρξε και ένα «παρών» από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη. Απουσίαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Ηλίας Κασιδιάρης. Ονομαστική ψηφοφορία, έγινε και στα άρθρα 1, 2, 4, 9 και 10, για τα οποία υπήρξε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει …«ατύχημα» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, φρόντισαν να αντικαταστήσουν από το θερινό τμήμα όλους τους …«επίφοβους» βουλευτές. Η ΝΔ αντικατέστησε το βουλευτή Χατζή Οσμάν με τον Σίμο Κεδίκογλου, καθώς επίσης και άλλους έξι γαλάζιους βουλευτές (Κ. Κόλιας, Ευ. Μπασιάκος, Μ. Σαλμάς, Χρ .Δήμας, Μ. Χαρακόπουλος και Έλ. Ράπτη). Το ΠΑΣΟΚ έκανε και αυτό παρόμοια «τρυκ». Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία είχε αντικαταστήσει τον βουλευτή του κόμματος Θ.Μωραίτη, απουσίαζε από το κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτη, προκειμένου να επιτευχθεί η οριακή πλειοψηφία των 51 βουλευτών!
Δεν τους έφτανε η επιστράτευση των απεργών, δεν τους έφτανε η δημαγωγία για τα δήθεν «οφέλη», προχώρησαν και σε τέτοιες διαδικασίες. Ως πότε;