Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας
  • Περί αριθμών της οικονομίας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/91 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ2 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ4 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας5 Περί αριθμών της οικονομίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

Με αφορμή τις συζητήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για το Προσφυγικό

από Η Άλλη Άποψη

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα φύλλα μας, το προσφυγικό ζήτημα αγκαλιάζει πλέον πρακτικά και το νομό μας με τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων σ’αυτό.Οι συνεδριάσεις των τριών δημοτικών συμβουλίων στις 23/3 (ρεπορτάζ στις σελίδες της εφημερίδας) μπορεί να γίνουν ορισμένες γενικότερες διαπιστώσεις:
1.Υπάρχουν ανάμικτα συναισθήματα και διαθέσεις. Κυρίως αλληλεγγύη και ανθρωπιά και σε μερίδα πληθυσμού άγνοια και φόβος, ενώ δεν λείπει και η προσπάθεια εκμετάλλευσης τους για να στραφούν προς ξενοφοβία και ρατσισμό.
Η συζήτηση στα Δ.Σ κυρίως στράφηκε στις προϋποθέσεις και στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν ενώ οι αιτίες του προβλήματος (που όλα δείχνουν ότι θα οξυνθεί) δεν φωτίστηκαν επαρκώς. Να υπογραμμίσουμε από την πλευρά μας για μία ακόμη φορά ότι: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πολύ μεγάλες ευθύνες, δεν παίρνει ουσιαστικά και στοιχειώδη μέτρα για την ανακούφιση των ξεριζωμένων, εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ και στηρίζει τις δραστηριότητες δεκάδων ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται με μεγάλα ποσά και κάτω από την ομπρέλα τους κινείται «κάθε καρυδιάς καρύδι». Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση συναποφάσισε με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας, με τα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για την παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, στο όνομα της αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος, ενώ η αλήθεια είναι πως η παρουσία του ΝΑΤΟ σχετίζεται με τον πόλεμο στη Συρία, με πιθανή νέα επέμβαση στη Λιβύη, με τον έλεγχο της περιοχής.
2. Οι επιλογές των χώρων για τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας συγκέντρωσαν τα «πυρά» δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό κυρίως όσον αφορά τη δυνατότητα φιλοξενίας εκατοντάδων προσφύγων με βάση τις υπάρχουσες υποδομές σ’αυτά. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για αξιοπρεπή-ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και κυρίως να μην τα μετατρέψει σε «στρατόπεδα ψυχών». Ο λαός της περιοχής, οι φορείς του θα πρέπει να απομονώσουν τις ρατσιστικές φωνές που πατώντας στα προβλήματα που υπάρχουν χύνουν το αντιδραστικό τους δηλητήριο. Ταυτόχρονα να συνεχίσουν την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης τους, ενώ παράλληλα για να έχει η προσπάθεια τους αυτή ουσιαστικό αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει να μένει μόνο εκεί αλλά να δένεται με την ανάγκη αντιμετώπισης των πολιτικών-κοινωνικών αιτιών δημιουργίας του προβλήματος, καθώς και με την εξαγωγή ασφαλών πολιτικών συμπερασμάτων για τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας!
3. Οι τοπικές αρχές, χωρίς «στρογγυλεύματα» θα πρέπει να κινηθούν στην κατεύθυνση αυτή. Να συμβάλουν με τις ανεπαρκείς πράγματι κοινωνικές δομές και υποδομές τους, αλλά και να πιέσουν την κυβέρνηση μια και δική της θα πρέπει να είναι η ευθύνη (και χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ) στην εύρυθμη λειτουργία τους. Είναι μια μάχη δύσκολη και μακροχρόνια. Θα κριθούν όχι μόνο οι δημοτικές αρχές αλλά όλοι μας.Η εφημερίδα μας από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τις αιτίες του προβλήματος, κατέθεσε τις προτάσεις της και τους προβληματισμούς της, στήριξε τις προσπάθειες αλληλεγγύης. Το ίδιο θα πράξει και το επόμενο διάστημα.

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)

Έχει διαβαστεί 281 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 275 επισκέπτες και 1 μέλος.