Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Από “υπερήρωες” κακοί

από Η Άλλη Άποψη
 Από “υπερήρωες” κακοί

Περισσότεροι από 6.500 πρώην στρατιωτικοί δίνουν τέλος στη ζωή τους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας περίπου έναν στους πέντε θανάτους σε εθνικό επίπεδο.

Στο δράμα της αύξησης της θνησιμότητας από πυροβόλα όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταγράφονται περισσότερα από εκατό θάνατοι από αυτή την αιτία καθημερινά, προστίθεται το ποσοστό αυτοκτονιών των Αμερικανών βετεράνων πολέμου.
Το 70% αυτών αφορούν πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με στοιχεία του νομικού κέντρου Giffords, μιας οργάνωσης για την πρόληψη της ένοπλης βίας.

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες αναγνωρίζεται ως μία από τις ασθένειες που επηρεάζει περισσότερο την υγεία του ενεργού, εφεδρικού ή σε σύνταξη στρατιωτικού προσωπικού, η οποία  περιλαμβάνει διαταραχές άγχους, κατάθλιψης και χρήσης ναρκωτικών.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια έκθεση από το Κέντρο Πληροφοριών για τις Θανατικές Ποινές (DPIC), περισσότεροι από 800.000 βετεράνοι του πολέμου του Βιετνάμ και 300.000 από το Αφγανιστάν και το Ιράκ υποφέρουν από αυτό το είδος πάθησης.

Το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων είναι υπεύθυνο για την παροχή ομοσπονδιακών παροχών σ΄ αυτού και τα εξαρτώμενα μέλη τους. Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος του CNN αποκάλυψε ότι πάνω από 40 βετεράνοι πέθαναν ενώ περίμεναν θεραπεία στο Φοίνιξ της Αριζόνα, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα.

Αλλά δεν είναι το μόνο μέρος όπου αυτοί υποφέρουν από τη “νωθρότητα” εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους. Μια αναφορά που αποκαλύφθηκε από αρκετούς δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι χιλιάδες πρώην στρατιώτες περιμένουν μήνες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας για να λάβουν ιατρική περίθαλψη, αναφέρει η DW.
Οι ενώσεις βετεράνων επέκριναν σκληρά τη στάση του Λευκού Οίκου απέναντι στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν πρώην μαχητές, σε πολλές περιπτώσεις άνεργοι, κακώς φροντισμένοι, εγκαταλειμμένοι από τις οικογένειές τους και χωρίς τη φροντίδα που υπόσχεται η κυβέρνηση.

Κάθε 11 Νοεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν τα 19,5 εκατομμύρια πρώην στρατιώτες, εκ των οποίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Βετεράνων, το 1,5 εκατομμύριο είναι Λατίνοι. Σύμφωνα με το νόμο περί μετανάστευσης και ιθαγένειας αυτού του έθνους, “εάν υπηρετείτε ή έχετε υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και ενδιαφέρεστε να γίνετε πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση για πολιτογράφηση”. Ωστόσο, για πολλούς, μόλις τελειώσει η υπηρεσία τους, τους περιμένει η μοναξιά, η αδυναμία και η απέλαση.

Μια άλλη οπτική γωνία του δράματος, η οποία περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση, είναι το γεγονός ότι πάνω από 300 Αμερικανοί βετεράνοι επί του παρόντος είναι θανατοποινίτες, περιμένοντας την εκτέλεση.
Τα δικαστήρια δεν λαμβάνουν υπόψη τις ψυχολογικές συνέπειες που υπέστησαν οι πόλεμοι. Από τα 1.400 άτομα που εκτελέστηκαν από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέφεραν τη θανατική ποινή, πολλοί ήταν παρασημοφορημένοι στρατιώτες, σύμφωνα με το DPIC.

Είναι οι μεγάλοι «ήρωες» όταν απέχουν χιλιόμετρα από τη χώρα τους, διεξάγουν τις μάχες της αυτοκρατορίας, έμπνευση για πρωταγωνιστές σε τηλεοπτικές σειρές ή σελιλόιντ του Χόλιγουντ. Αλλά μόλις επιστρέψουν στο σπίτι, η πιθανότητα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, να θεωρηθούν επικίνδυνο βάρος και να καταλήξουν ξεχασμένοι ή να μετατραπούν στους κακούς της ιστορίας.

Πηγή Granma


Έχει διαβαστεί 533 φορές
Επιλογές
Προηγούμενο άρθρο
Επιλογές
Κοροϊδία στο τετράγωνο
Επόμενο άρθρο
Κοροϊδία στο τετράγωνο

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 642 επισκέπτες και 0 μέλη.