Δευτέρα, 12 Απρ, 2021

  • Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!
  • Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!
  • «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός
  • Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid
  • Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό
  • «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»
Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!1 Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!2 «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός3 Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid4 Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό5 «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπανανόφλουδα

Μπανανόφλουδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αποδόσεις» στα χρηματιστήρια γίνονται το «καρότο» για να διαφημίζεται και να προωθείται παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Το κάνουν επανειλημμένα τα διάφορα «κοράκια», που θέλουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση και τις εισφορές των εργαζομένων βορά στα επενδυτικά τους σχέδια. Γι' αυτό τελευταία βλέπου... Περισσότερα

Δεσμεύουν οι πρώην τις επόμενες δημοτικές αρχές…

από Η Άλλη Άποψη
Δεσμεύουν οι πρώην τις επόμενες δημοτικές αρχές…

Μείζον θέμα προκύπτει για τη λειτουργία των νέων δημοτικών αρχών που αναλαμβάνουν χρέη διοίκησης το Σεπτέμβρη, καθώς θα κληθούν να ψηφίσουν και να υλοποιήσουν τους προϋπολογισμούς που θα ετοιμάσουν οι απερχόμενες διοικήσεις. Και μπορεί οι κυβερνήσεις να έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν ασφυκτικά πλαίσια στη σύνταξη των προϋπολογισμών, επιβάλλοντας και με αυτό τoν τρόπο την απαρέγκλιτη άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, ωστόσο το πολιτικό ζήτημα παραμένει και ιδίως για τις δημοτικές εκείνες αρχές που υπερασπίζονται μια φιλολαϊκή πολιτική.

Στις εύλογες αντιδράσεις νεοεκλεγέντων δημάρχων, η κυβέρνηση απαντά με υποσχέσεις ότι θα εξετάσει το ζήτημα, ωστόσο με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τις σημερινές δημοτικές διοικήσεις να εφαρμόσουν το νόμο και να προχωρήσουν στη σύνταξη των σχεδίων προϋπολογισμού. Οι ειδικές προθεσμίες που τίθενται, ότι «ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», δεν αναιρούνται, ισχυρίζεται το υπουργείο. Επιχειρεί δε να καθησυχάσει τις νέες διοικήσεις, σημειώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση οι νέες αρχές που θα αναλάβουν καθήκοντα, έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν το σχέδιο προϋπολογισμού». Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφησυχάσει τις νέες δημοτικές αρχές καθώς η διαδικασία έγκρισης των σχεδίων προϋπολογισμού από το Παρατηρητήριο ΟΤΑ τούς καθιστά σχεδόν υποχρεωτικούς.

Στο βαθμό που δεν αλλάξει κάτι επισήμως από την πλευρά της κυβέρνησης, για να προληφθεί το τετελεσμένο που διαμορφώνεται (να σχεδιάζουν οι απερχόμενοι για να υλοποιήσουν οι επόμενοι), είναι προφανές πως πρέπει να υπάρχει συνεργασία απερχόμενων με νέες δημοτικές αρχές, ώστε οι νέες να συμβάλλουν στη σύνταξη του σχεδίου προϋπολογισμού. Βέβαια, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι δημοτικές αρχές εφαρμόζουν πειθήνια τις κυβερνητικές κατευθύνσεις που σημαίνει ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν πολιτικές διαφοροποιήσεις παρά το γεγονός ότι τα 2/3 των δήμων έχουν «αλλάξει χέρια» μετά τις τελευταίες εκλογές.

 

Έχει διαβαστεί 248 φορές
Έχει και άλλα…
Προηγούμενο άρθρο
Έχει και άλλα…

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 12 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 20 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 225 επισκέπτες και 0 μέλη.