Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

«Δωράκι» 85 εκατομμυρίων και στους ομίλους ΚΕΚ,κολεγίων

από Η Άλλη Άποψη
«Δωράκι» 85 εκατομμυρίων και στους ομίλους ΚΕΚ,κολεγίων

Την πλήρη επιβεβαίωση των όσων κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή οι Επιτροπές Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, πως η κυβέρνηση αντί να επεκτείνει άμεσα το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ και στους χτυπημένους από την αναστολή των δραστηριοτήτων αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, επιδιώκει με το μέτρο του voucher τηλεκατάρτισης ύψους 600 ευρώ να «μπουκώσει» χρήμα στους ομίλους των ιδιωτικών ΚΕΚ - κολεγίων και βέβαια να στήσει έναν ακόμα μηχανισμό έμμεσης κρατικής ελάφρυνσης των εργοδοτών για τους μισθούς των εργαζομένων με «μπλοκάκι», που θα πιέζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν δωρεάν και να «πληρώνονται» από τα voucher, δίνει η σχετική απόφαση του υπουργείου που αφορά το πρόγραμμα.

 

Πρόκειται για την απόφαση με τίτλο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εργασίας για τη συμμετοχή στη δράση: "Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον Covid-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών" Αριθ. πρωτ.: 286/02-04-2020», από την οποία προκύπτει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940 ευρώ και οι δικαιούχοι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες στους 180.342 άτομα. Απ' αυτό, συνάγεται ότι το κόστος ανά «ωφελούμενο» είναι 1.070 ευρώ. Που σημαίνει ότι αν αφαιρεθούν τα 600 ευρώ, τα υπόλοιπα 470 για κάθε κεφάλι θα πάνε στον μεσάζοντα που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα. Συνολικά το κέρδος των μεσαζόντων, ΚΕΚ και κολεγίων, μόνο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ανέλθει στα 84.760.740 ευρώ!

Να πώς η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, μετά τα «δωράκια» στους κλινικάρχες, στους καναλάρχες, στους εργολάβους των εθνικών οδών, αντί να προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, με λεφτά του λαού «ταΐζει» τώρα και τους εμπόρους της Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης. Μετά λένε προκλητικά ότι δεν έχουν «λεφτόδεντρα» για να καλύψουν τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων που δουλεύουν με τους γνωστούς άθλιους όρους.

Έχει διαβαστεί 227 φορές
«Κερδισμένος» χρόνος...
Προηγούμενο άρθρο
«Κερδισμένος» χρόνος...
Ξένος καβγάς
Επόμενο άρθρο
Ξένος καβγάς

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 395 επισκέπτες και 0 μέλη.