Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Η ΕΕ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»
από Η Άλλη Άποψη
Την «εποχή των επανεξοπλισμών» της σάπιας και πολεμοκάπηλης ΕΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της Κομισιόν,Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τροφοδοτώντας με 100άδες δισ. την πολεμική οικονομία, να πιάσουν καλύτερες θέσεις στα παζάρια για το μοίρασμα του κόσμου και να προετοιμαστούν για γενικευμένο μακελειό.
Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «παρουσιάζοντας» την επιστολή που έστειλε στους ηγέτες των 27 της ΕΕ, είπε πως εξετάζεται η κινητοποίηση έως800 δισ. ευρώ για την αύξηση των πολεμικών δαπανών.Είπε επίσης ότι η ΕΕ «θα προτείνει την ενεργοποίηση τηςεθνικής ρήτρας διαφυγής του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης» προκειμένου οι πολεμικές δαπάνες των αστικών κρατών να μην υπόκεινται σε «δημοσιονομικούς κανόνες» της ΕΕ, που υπάρχουν μόνο για να διαλύουν τη ζωή των λαών.
Επιπλέον πρότεινε ένα «νέο εργαλείο» για δάνεια150 δισ. ευρώσε χώρες για πολεμικές επενδύσεις ώστε «να ξοδεύουμε καλύτερα και μαζί π.χ. για αντιαεροπορικά συστήματα, πυρομαχικά, drone» και αυτό μπορεί να «βοηθήσει κράτη-μέλη να κάνουν αγορές, αλλά και να βοηθήσουν άμεσα την Ουκρανία. Μια τέτοια τακτική θα μειώσει και τα κόστη».