Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
  • Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  21/10
Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο1 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ2 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια3 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ4 Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  21/106

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Η νοσηλεία των ασθενών με Covid «κοστίζει πολύ», απαντούν οι κλινικάρχες!

από Η Άλλη Άποψη
Η νοσηλεία των ασθενών με Covid «κοστίζει πολύ», απαντούν οι κλινικάρχες!

Την ώρα που ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας στη χώρα μεγαλώνει διαρκώς, ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ απαντά κυνικά: «Η νοσηλεία ασθενών με Covid-19 κοστίζει πολύ και δεν υπάρχει η δυνατότητα, η ρευστότητα στις κλινικές μας. Μόνο το οξυγόνο και τα φάρμακα απαιτούν ρευστότητα και οι κλινικές δεν θα πληρωθούν πριν περάσουν 3-4 μήνες... Πού να τα βρούμε τα χρήματα;».

Με λίγα λόγια, οι ...«αναξιοπαθούντες» κλινικάρχες - που εδώ και μήνες θησαυρίζουν από τα τεστ, τις ιατρικές πράξεις που πάγωσαν στο ΕΣΥ, το διπλασιασμό των αποζημιώσεων από τα γονατισμένα ασφαλιστικά ταμεία, την κατάργηση του clawback και του rebate - μέσα στη φωτιά της πανδημίας απαιτούν ακόμα μεγαλύτερες αποζημιώσεις, έξτρα δωράκια, αποκαλύπτοντας τον παρασιτικό χαρακτήρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας και το κριτήριό του, που όπως ομολογείται δεν είναι άλλο από την κερδοφορία.

«Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνδράμουμε», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, «αλλά δεν διαθέτουμε την εμπειρία του προσωπικού του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης, διότι στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν συμμετείχαμε (...) Η πλειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών σε κτιριακό επίπεδο είναι ακατάλληλες να διαθέσουν ένα μέρος τους».

Ο ισχυρισμός περί απειρίας του προσωπικού επειδή «στην πρώτη φάση δεν συμμετείχαμε», την ώρα που οι ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν συγκεντρωμένο τμήμα έμπειρου ιατρονοσηλευτικού δυναμικού, πέρα από τον προσχηματικό χαρακτήρα του (όταν π.χ. στα δημόσια νοσοκομεία καλούνται σήμερα άσχετες ειδικότητες να μετακινηθούν και να στελεχώσουν τις κλινικές Covid), επιβεβαιώνει ότι μπροστά στην απόσπαση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους, αυτό το έμπειρο προσωπικό του ιδιωτικού τομέα υποχρεώθηκε να μείνει εκτός μάχης όλους αυτούς τους μήνες.

Οσο για το περί ακαταλληλότητας των κτιριακών υποδομών του ιδιωτικού τομέα, αποτελεί ομολογία ότι οι υπάρχουσες είναι περιορισμένης ευθύνης, καθώς η ανάπτυξή τους γίνεται με κριτήριο όχι τις ανάγκες αλλά το λιγότερο δυνατό κόστος. Είναι άλλη μια «πρόγευση» από τις ΣΔΙΤ (συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα), που η κυβέρνηση κάνει σημαία της, και τη βαθύτερη προσαρμογή των δημόσιων νοσοκομείων στους κανόνες της αγοράς.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Επιβεβαιώνονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, ενώ το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα ήταν αναμενόμενο, έχει αφήσει γυμνά τα δημόσια νοσοκομεία από κρεβάτια και προσωπικό. Δεν προχώρησε σε κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις, ψάχνει τελευταία στιγμή - την ώρα που η Βόρεια Ελλάδα «φλέγεται» - κλίνες για να νοσηλευτούν ασθενείς. Οι ύαινες του ιδιωτικού τομέα κάνουν σαφές ότι δεν θα δεχτούν σκόντο στα κέρδη τους και διψούν για ακόμα περισσότερα. Και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους ικανοποιήσει...

Ακόμα και τώρα, αντί να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς περιστροφές, κάνει επίκληση της «κοινωνικής ευαισθησίας» των κλινικαρχών! Ακόμα και η επίταξη για την οποία κάνει λόγο, με βάση και την τελευταία τροπολογία, που ψήφισαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, συνιστά στην πραγματικότητα αγορά υπηρεσιών από το κράτος. Δεν αποτελεί δηλαδή πραγματική επίταξη, η οποία σημαίνει ότι το κράτος παίρνει υπό την ευθύνη του, εντάσσει στο σχεδιασμό του και αναλαμβάνει όλες τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, χωρίς αποζημίωση και μπόνους για τους κλινικάρχες.

 


Έχει διαβαστεί 289 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 534 επισκέπτες και 0 μέλη.