Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

  • Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
  • Αντιμετωπίζοντας "αποφασιστικά" την...πανδημία...
  • Βέροια: Κλειστή αύριο η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας λόγω κορονοϊου
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Όχι στην αύξηση της θητείας . Τώρα μέτρα στήριξης των στρατιωτών
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/3
  • Τόπος συνάντησης
Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ1 Αντιμετωπίζοντας "αποφασιστικά" την...πανδημία...2 Βέροια: Κλειστή αύριο η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας λόγω κορονοϊου 3 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Όχι στην αύξηση της θητείας . Τώρα μέτρα στήριξης των στρατιωτών4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 7/35 Τόπος συνάντησης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Κλασσική» μέθοδος…

Το έχουμε γράψει και άλλες φορές. Όταν η κυβέρνηση στριμώχνεται "παραγγέλνει" ... δημοσκοπήσεις... Υ.Γ Απλά να τονίσουμε ότι σήμερα τα θύματα ανέβηκαν στα 53 και οι ΜΕΘ στην Αθήνα έχουν φρακάρει!!! Περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:Ανώδυνα κυβερνητικά μέτρα μακριά από την ουσία

από Η Άλλη Άποψη

Ακολουθώντας λίγο - πολύ πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί και στο παρελθόν και το βάρος των όποιων αποφάσεων να δίνεται (για μια ακόμη φορά) σε μέτρα που ουσιαστικά αφορούν τη διαχείριση μιας κατάστασης και όχι την αντιμετώπισή της, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League για μια βδομάδα ως ...τιμωρία για τα φαινόμενα βίας που υπήρχαν τον τελευταίο καιρό και κορυφώθηκαν στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Απ. Νικολαΐδης».

Απόφαση, φυσικά, που μαζί με κάποιες άλλες που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, όπως, π.χ., η υποχρέωση των ΠΑΕ όλων των κατηγοριών για εγκατάσταση καμερών κλειστού κυκλώματος και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είναι ξεκάθαρο ότι (όπως και αντίστοιχες προηγούμενες που έχουν παρθεί) μένουν μακριά από την εξέταση της αιτίας του φαινομένου και την αντιμετώπισή του.

Μακριά από την ουσία

Για μια ακόμη φορά, και από τους νυν κυβερνητικούς αρμοδίους για τον Αθλητισμό και παρά το ψέλλισμα στις δηλώσεις για τα επιχειρηματικά παιχνίδια στο χώρο του ποδοσφαίρου, αποφεύγεται η σύνδεση του φαινομένου της βίας με τις λογικές που επικρατούν σήμερα στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο και επιβάλλουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Ενα ποδόσφαιρο που συνδέεται με το ανεξέλεγκτο κυνήγι κέρδους από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, το οποίο ως αποτέλεσμα έχει μια άνευ ορίων μάχη συμφερόντων. Παράλληλα, όπως έχει αποδειχθεί, δεν είναι λίγες οι φορές που τα όποια κέρδη και τα όποια συμφέροντα των επιχειρηματιών δεν έχουν σχέση μόνο με το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά αφορούν και σχετίζονται με στόχους που το ξεπερνούν κατά πολύ. Μόνο που η τελευταία χρειάζεται ώστε να γίνει η επίδειξη δύναμης και να ανοιχτεί ο δρόμος για το κάτι παραπάνω. Σε όλον αυτόν τον πόλεμο συμφερόντων φυσικά ο έλεγχος των οπαδών, ιδιαίτερα των λεγόμενων οργανωμένων, παίζει σημαντικό ρόλο αφού λειτουργώντας ως «ιδιωτικός στρατός» είναι πρόθυμοι στο όνομα της προάσπισης των συμφερόντων της ομάδας να προασπίσουν ουσιαστικά και τα αντίστοιχα του εκάστοτε επιχειρηματία.

Πρόβλημα η «κακή επιχειρηματικότητα» για την κυβέρνηση

Ωστόσο, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, για την κυβέρνηση το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο ποδόσφαιρο αλλά ο λαθεμένος τρόπος που αυτά αναπτύσσονται. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Σταύρος Κοντονής, «η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε όσα έχει ήδη εξαγγείλει και δεν θα κάνει βήμα πίσω. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του Αθλητισμού είναι αδιανόητο να ανεχτούμε, γιατί στρέφονται κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον Αθλητισμό». Ωστόσο, από την άλλη και ο ίδιος δεν μπόρεσε παρά να παραδεχθεί τα παιχνίδια κέρδους που παίζονται στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μιλώντας για το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις μελλοντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αυτό να αλλάξει τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις, όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος, γιατί εδώ μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες. Ολοι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στο νόμο...».

Το... γνωστό λουκέτο

Αφού πραγματοποίησε συναντήσεις αρχικά με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών κατηγοριών (Super League, Football League και ΕΠΟ) και μετέπειτα με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε τις κυβερνητικές αποφάσεις. Σύμφωνα με αυτές, το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας αναστέλλεται για μια βδομάδα, ενώ την Τετάρτη 4 Μάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων (υφυπουργείο, Super League, ΕΠΟ, Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας - ΔΕΑΒ) προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη φορά που στο πρωτάθλημα μπαίνει λουκέτο για λόγους βίας αφού το ίδιο είχε συμβεί δύο φορές από την αρχή της σεζόν, μία με απόφαση του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ανδριανού (έπειτα από το θάνατο οπαδού του Εθνικού) και μία από την ΕΠΟ που δεν όρισε διαιτητές (έπειτα από την επίθεση στον παράγοντα διαιτησίας Χρ. Ζωγράφο).

...και τα παλιά μέτρα

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για την άμεση εφαρμογή από τις ΠΑΕ παλιότερων νόμων, όπως αυτών που αφορούν την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας και το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα γήπεδα των επαγγελματικών κατηγοριών. Μάλιστα, διευκρίνισε πως τη νέα χρονιά δεν θα ξεκινήσουν τα εν λόγω πρωταθλήματα εάν υπάρχει εκκρεμότητα στα δύο αυτά θέματα. Οσον αφορά τους οργανωμένους οπαδούς επανήλθε στο προσκήνιο το παλιότερο ζήτημα της διάλυσης των συνδέσμων και της μετατροπής τους σε λέσχες. Τώρα τους έκανε «τη μούρη κρέας», έτσι για να πει ότι παίρνει μέτρα, στα μέτρα τους όμως.

Έχει διαβαστεί 290 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 12 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 230 επισκέπτες και 0 μέλη.