Δευτέρα, 30 Νοέ, 2020

  • Δείχνουν απλά τον φόβο τους...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/11
  • Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...
  • ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
  •  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης
Δείχνουν απλά τον φόβο τους...1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/112 Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...3 ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων4  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας5 ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύο κόσμοι…

Δύο κόσμοι…

Εν καιρώ πανδημίας… Από τη μία ο πατέρας που παρακαλά τον υπάλληλο να κόψει το ρεύμα μια ώρα αργότερα για να τελειώσει το μάθημα μαθηματικών το παιδί του (Για την …επιβίωση των μιντιαρχών πρόβλεψαν, για τους ανθρώπους του μόχθου όχι). Από την άλλη ο αντιδήμαρχος που πλήττει στην καραντίνα και αναπολεί την Aston Martin και το σπίτι... Περισσότερα

Ηταν θέμα χρόνου...

από Η Άλλη Άποψη
Ηταν θέμα χρόνου...

Οι εξελίξεις στο κολαστήριο της Μόριας επιβεβαιώνουν ότι το στρατόπεδο του διπλού εγκλωβισμού, το «έμβλημα» της κατάπτυστης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ στο Μεταναστευτικό, θα έπρεπε να είχε κλείσει ...χτες! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποίησαν διαδοχικά τη Συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ για τους πρόσφυγες, που έφτιαξαν και συντηρούν τους άθλιους καταυλισμούς, έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, για τον κίνδυνο που απειλεί ντόπιους και μετανάστες, ειδικά σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Το καμπανάκι είχε ακουστεί προ πολλού. Το χτύπησαν με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι και οι φορείς του νησιού, που απαιτούν να κλείσει η Μόρια, να μη φτιαχτεί κανένας νέος καταυλισμός, να καταργηθεί η Συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ. Να πάψει ο διπλός εγκλωβισμός και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, να διευκολυνθεί με κάθε μέσο η μετάβασή τους στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για τις οποίες ξενιτεύτηκαν.

Αντί όμως η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, όχι μόνο κλιμάκωσε την καταστολή σε βάρος των κατατρεγμένων, σπέρνοντας στα νησιά στρατόπεδα «κλειστού τύπου» που διαιωνίζουν τον εγκλωβισμό, αλλά ρίχτηκε και με τα ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους της Μυτιλήνης και της Χίου, όταν τον περασμένο Φλεβάρη προσπάθησαν να εμποδίσουν την άθλια πολιτική της.

Ηταν θέμα χρόνου, επομένως, να αναφλεχθεί το εκρηκτικό μείγμα που σωρεύεται εδώ και χρόνια στα νησιά.

Είχαν άλλωστε προηγηθεί πολλές προειδοποιήσεις ότι το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο: Πυρκαγιές, θάνατοι μεταναστών, αφόρητος συνωστισμός, θλιβερές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανήλικα ασυνόδευτα, διαμαρτυρίες για τις απίστευτες κακουχίες, αγανάκτηση από τους νησιώτες για τις συνθήκες στα στρατόπεδα, που οι συνέπειές τους «απλώνονται» σε όλο το νησί.

Κυβέρνηση, κόμματα, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού, που βγάζουν λάδι τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς, είναι υπόλογοι για τις εξελίξεις στη Μόρια.

Με δική τους ευθύνη το Μεταναστευτικό έχει γίνει «γρανάζι» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στα παζάρια ανάμεσα στην Τουρκία, στην ΕΕ και την Ελλάδα, για διευθετήσεις και συμφωνίες στην ευρύτερη περιοχή. Με ευθύνη της ΝΔ, της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με διεθνείς διασυνδέσεις και χρηματοδότηση αλωνίζουν στη Μόρια και στους άλλους καταυλισμούς, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με γεωπολιτικές «ουρές» στις πλάτες προσφύγων και νησιωτών, ειδικά σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι εντάσεις κλιμακώνονται στην περιοχή, εντάσσοντας και τέτοιες οργανώσεις στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Το «ενδιαφέρον» της ΕΕ για τη διαχείριση της κατάστασης, μετά τη χτεσινή πυρκαγιά, είναι υποκριτικό και εξοργίζει. Βάζουν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!

Η Μόρια είναι «καθρέφτης» της βάρβαρης πολιτικής της, που με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις προκαλεί στρατιές ξεριζωμένων και ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα του Μεταναστευτικού, ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων και τα γεωπολιτικά σχέδια που «τρέχουν» στην περιοχή.

Η κυβέρνηση κουνάει τώρα το δάχτυλο στους μετανάστες και προειδοποιεί ότι δεν θα δεχτεί ανυπακοή στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση της πανδημίας, επειδή πάνω απ' όλα βάζει τη δική τους υγεία και των νησιωτών. Μιλάμε για απροκάλυπτο δούλεμα!

Πού ήταν το «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας ντόπιων και μεταναστών, όταν απέρριπτε τα αιτήματα σωματείων και φορέων για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, για ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας στους καταυλισμούς των μεταναστών; Πού είναι το «ενδιαφέρον» της όταν περιμετρικά του καταυλισμού δεν λειτουργεί καμία μονάδα για Covid, ενώ και το Κέντρο Υγείας στην περιοχή είναι ακόμα κλειστό, με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης να παραμένει αποδυναμωμένο και πνιγμένο στις ελλείψεις;

Η ...προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην υγεία των μεταναστών φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται σε όλες τις δομές, όπου τα μέτρα προστασίας είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα.

Καμία δικαιολογία και καμία προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από το λαό. Αυτό που επείγει τώρα είναι να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ασφαλείς εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, να κλείσουν οι άθλιοι καταυλισμοί. Η πάλη για την προστασία της υγείας Ελλήνων και μεταναστών να συνδυαστεί με κλιμάκωση του αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική του διπλού εγκλωβισμού.

Έχει διαβαστεί 150 φορές
Ευαισθησίες...
Προηγούμενο άρθρο
Ευαισθησίες...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος Β 4-6 μποφόρ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 8 °C
Άνεμος Β 3-7 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 ως 8 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 264 επισκέπτες και 0 μέλη.