Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Γάζα, 60 μέρες μετά

από Η Άλλη Άποψη
Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επιτελεία με αφορμή την προσωρινή εκεχειρία, το μακελειό έχει μπει σε νέα, ακόμα πιο φονική φάση, με το κράτος - δολοφόνο να σκοτώνει αδιακρίτως γυναικόπαιδα και να επιδίδεται σε νέα εγκλήματα, σε όλο το μήκος και το πλάτος της Γάζας.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη. Οτι πραγματική αιτία όσων φρικιαστικών συμβαίνουν στη Γάζα είναι η 75χρονη ισραηλινή κατοχή, το καθεστώς απαρτχάιντ, οι εποικισμοί, η βία, οι φυλακίσεις και δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Δηλαδή, η πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που την πληρώνει ακριβά και ο ισραηλινός λαός.

Εξήντα μέρες μετά, έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και όλα τα fake news του προπαγανδιστικού μηχανισμού του Ισραήλ και των συμμάχων του, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που τα αναπαράγουν αμάσητα η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσουν την κατοχή και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο, στο πλευρό του «σύμμαχου» Ισραήλ.

Οι προπαγανδιστικές γελοιότητες για τα «αποκεφαλισμένα μωρά» και τις «κτηνωδίες» που διαψεύδονταν την άλλη κιόλας στιγμή, η προκλητική απόκρυψη, από τα ΜΜΕ, της πραγματικής σφαγής που κάνει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, οι αθλιότητες περί «αυτοάμυνας» του κατακτητή τις οποίες διακινεί ένας ολόκληρος στρατός προπαγανδιστών και στην Ελλάδα, αποδείχθηκε ότι έχουν μία και μόνη στόχευση: Να συκοφαντήσουν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται, να παλεύει για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη πατρίδα, χωρίς κατοχή. Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού βάφτιζαν και βαφτίζουν «τρομοκρατία» οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο αγώνας αυτός αποδεικνύεται πηγή ακατάβλητης δύναμης για τον Παλαιστινιακό λαό. Στης Γάζας τα συντρίμμια, όπου η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων κρέμεται κάθε ώρα από μια κλωστή, αλλά και στη Δυτική Οχθη, όπου Ισραηλινοί έποικοι και στρατιώτες κλιμακώνουν το πογκρόμ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ο αγώνας του είναι καρφί στο μάτι της υπερσύγχρονης πολεμικής μηχανής.

Αυτό φανερώνει η ομολογία των Ισραηλινών ότι μετά από εξήντα μέρες ανελέητων βομβαρδισμών, ισοπέδωσης σπιτιών, νοσοκομείων και σχολείων, εκτοπισμών και εν ψυχρώ δολοφονιών, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν στρατιωτικά στη Γάζα. Κι ας έχουν τη στήριξη των ΝΑΤΟικών συμμάχων τους, ανάμεσά τους και της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται επίσης ότι ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ακόμα πιο πέρα παραμένει μεγάλος και ενισχύεται όσο το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή, όσο οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί του επεκτείνουν την παρουσία τους στην περιοχή και την εμπλοκή στον πόλεμο.

Τα συμφέροντα που διακυβεύονται και οι ανταγωνισμοί είναι τεράστιοι, για τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των δρόμων της Ενέργειας και του Εμπορίου, τη γεωπολιτική επιρροή στην περιοχή, στο φόντο της γενικότερης αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό και στο υπό διαμόρφωση ευρασιατικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Εκτός από την πάλη του Παλαιστινιακού λαού, που αποτελεί πηγή έμπνευσης, εξήντα μέρες τώρα λάμπει και η δύναμη της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, απέναντι στη συκοφαντία, στις διώξεις, στη λογοκρισία και την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβέρνησης των συμμάχων του Ισραήλ. Αυτήν την αλληλεγγύη, που πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, κρατάμε ως μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια!


Έχει διαβαστεί 350 φορές
Καφενειακές αναλύσεις...
Προηγούμενο άρθρο
Καφενειακές αναλύσεις...
Μύθοι για την Ενέργεια
Επόμενο άρθρο
Μύθοι για την Ενέργεια

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 415 επισκέπτες και 0 μέλη.