Σάββατο, 01 Νοε, 2025

  • Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!
  • ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»
  • ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο
  • Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!
  • ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ
Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!1 ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»2 ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή3 ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο4 Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!5 ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Μητσοτάκης ή χάος"

Στο δημοσκοπικό ερώτημα «Αν δεχθούμε τη φράση "Μητσοτάκης ή χάος" ως πολιτικό δίλημμα, εσείς τι θα επιλέγατε;», το 42% απαντάει «χάος», Μητσοτάκης το 30%, και «Αλλο» το 28%. Η ερώτηση θυμίζει το «Καραμανλής ή τανκς» και είναι αυταπόδεικτο ότι υπηρετεί τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση του λαού. Οπως αναμενόταν μάλιστα, οι απαντή... Περισσότερα

Για την ένταξη ακινήτων και της Ημαθίας στο Υπερταμείο

από Η Άλλη Άποψη
Για την ένταξη ακινήτων και της Ημαθίας στο Υπερταμείο

Η κυβέρνηση προωθεί την ένταξη στο Υπερταμείο 127 ακινήτων από την Ημαθία (όπως και από ολόκληρη την Ελλάδα) , και αφορούν σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Η ένταξη όλων αυτών των ακινήτων από τις ΠΕ Ημαθίας στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς, για "αξιοποίηση" των υποδομών που μοναδικό στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμμα που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος είναι αναγκασμένο να καταφύγει σε προσχήματα περί "καλών και κακών" ή "περισσότερων και λιγότερων" ιδιωτικοποιήσεων. Οι ιδιωτικοποιήσεις -με κάθε μορφή- γίνονται για ένα και μόνο λόγο: Για να παραχωρηθούν νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που είναι αναγκασμένοι συνεχώς να αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη.

Όσο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται στρατηγικά και στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο θα σηκώνουν τους τόνους της κάλπικης μεταξύ τους αντιπαράθεσης. Στην ίδια ρότα κινούνται και οι δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση. Κανένας τους δεν αμφισβητεί την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της δημόσιας περιουσίας, διαφωνούν μόνο στο ποιος θα το κάνει πιο αποτελεσματικά για το κεφάλαιο και με τις λιγότερες αντιδράσεις από το λαό.

Υπάρχει πλέον αρκετή πείρα για το πού οδηγεί η οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης υποδομών και περιουσιών: Νέα χαράτσια για τη χρήση τους που πληρώνει ο λαός, παραπέρα εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων από τη μία και εκτόξευση των κερδών των καπιταλιστών από την άλλη.

Έχει διαβαστεί 460 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1139 επισκέπτες και 0 μέλη.