Παρασκευή, 15 Νοέ, 2019

  • Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…
  • Στην Ημαθία αύριο ο Πρωθυπουργός
  • Συνέντευξη με την σκηνοθέτη Ηρώ Γεωργίου
  • Τάσος Μπαρτζώκας για Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα: «Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια»
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Επίσκεψη στη δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χαιρετίζει την απεργία στου «Βαρβαρέσου»
Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…1 Στην Ημαθία αύριο ο Πρωθυπουργός2 Συνέντευξη με την σκηνοθέτη Ηρώ Γεωργίου3 Τάσος Μπαρτζώκας για Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα: «Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια» 4 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Επίσκεψη στη δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια5 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Χαιρετίζει την απεργία στου «Βαρβαρέσου»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σε ιδιώτες ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων...

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Σε πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων μετατρέπεται (και) η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έκανε σαφές ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, σε δηλώσεις του την Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που, σύμφωνα με τον υπουργό, θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων. Πρόσθεσε πως στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των «καθαρών» ακινήτων - δηλαδή εκείνων για τα οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις - να αποφέρει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

Με βάση το στόχο του 1,1 δισ. ευρώ, είναι προφανές ότι πρόκειται για μεγάλης κλίμακας «παραχωρήσεις» σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που προφανώς θα κερδίσουν πολύ περισσότερα. Η διαδικασία - όπως είπε ο Π. Καμμένος - θα γίνεται μέσω διαδικτύου. Θα δίνεται ένα χρονικό περιθώριο στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους και εκείνος που θα δώσει το υψηλότερο τίμημα θα αξιοποιεί το ακίνητο μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

Σημειωτέον, ο υπουργός Αμυνας σε ομιλία του στη Βουλή το Φλεβάρη του 2015 είχε αναφέρει ότι η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων εκτιμάται στα 32,496 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη συγκυβέρνηση στόχευε στην «αξιοποίηση» της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ...

Και το Ημαθιώτικο ενδιαφέρον…

Η υπόθεση έχει σίγουρα και Ημαθιώτικο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί είχε γίνει ήδη μια προσπάθεια από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας, για την αξιοποίηση χώρου του πρώην Β’Σ.Σ. για την κατασκευή του απαιτούμενου Διοικητηρίου του νομού μας, αλλά και για γενικότερη αξιοποίηση χώρων των πολλών (και εγκαταλελειμμένων) στρατοπέδων που βρίσκονται στην Ημαθία από τη πλευρά των δήμων. Η προοπτική αυτή δημιουργεί νέα-χειρότερα δεδομένα. Οι τοπικές αρχές και οι φορείς έχουν τώρα τον λόγο!

Έχει διαβαστεί 253 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 126 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά