Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

 • Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
 • Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
 • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας
Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας1 Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ2 Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας3 Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας4 Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ 5 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να βγουν συμπεράσματα...

Η ΦΩΤΟ είναι αποκαλυπτική για το πώς αντιμετώπισαν ΜΜΕ (η συντριπτική πλειοψηφία)  τα χτεσινά θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη. Η «γραμμή» ότι προηγήθηκε επίθεση κατά αστυνομικών είχε δοθεί από νωρίς. Όμως ήλθαν τα βίντεο και πλήθος αυτοπτών μαρτύρων να τα διαψεύσουν. Το ζήτημα είναι τι συμπ... Περισσότερα

Και το 2019 θα γονατίσει ο λαός για την επίτευξη των «ματωμένων» πλεονασμάτων

από Η Άλλη Άποψη
Και το 2019 θα γονατίσει ο λαός για την επίτευξη των «ματωμένων» πλεονασμάτων

Το γονάτισμα του λαού και το 2019 για την επίτευξη των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το νέος έτος που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και περιλαμβάνει σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών καταγράφει και την κυβερνητική θέση πως δεν είναι αναγκαίες οι μειώσεις των συντάξεων από το 2019, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι το όλο θέμα θα οριστικοποιηθεί στο πλαίσιο της αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές.

Στο προσχέδιο προβλέπεται πως ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2019 θα είναι στο 2,5% και στο 2,1% για το 2018.

Σημαντικά δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους

Στο όνομα της ανάπτυξης η κυβέρνηση, όπως προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, μοιράζει σημαντικά δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Όπως είναι:

- Η μείωση φορολογίας διανεμόμενων κερδών.

- Η σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από 29% σε 25% με μείωση κατά 1% κατ’ έτος.

- Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει επίσης τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών και την εισαγωγή ενός προγράμματος επιδότησης ενοικίου με οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια.

Παιχνίδι σε δύο ταμπλό με τις συντάξεις

Και την εφαρμογή και τη μη εφαρμογή της ήδη νομοθετημένης μείωσης των συντάξεων πρόσθεσε η κυβέρνηση στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, παίζοντας πραγματικά σε δύο ταμπλό!

Συγκεκριμένα, προβλέπει για το 2019 πρωτογενές πλεόνασμα 4,14% (7,876 δισ. ευρώ) του ΑΕΠ με την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων ή πρωτογενές πλεόνασμα 3,56% (6,775 δισ. ευρώ) του ΑΕΠ αν δεν εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις.

Το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις με τους δανειστές καθώς όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει πως «η ακριβής ποσοτικοποίηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων που προτίθεται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση θα οριστικοποιηθεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Επιπλέον δεσμεύεται για την επίτευξη του «ματωμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος, αναφέροντας πως «τόσο τα περιγραφόμενα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης όσο και η μη εφαρμογή των συνταξιοδοτικών και εξισορροπητικών παρεμβάσεων είναι πλήρως συμβατά με το δημοσιονομικό στόχο της χώρας, όπως αυτός τίθεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

Αυξημένα τα έσοδα από έμμεσους και άμεσους φόρους

Αυξημένα κατά 523 εκατ. ευρώ θα είναι τα έσοδα το 2019 σε σχέση με την εκτίμηση των εσόδων γα το 2018. Προβλέπονται έσοδα 53,818 δισ. ευρώ για το 2019 έναντι εσόδων 53,295 δισ. για το τρέχον έτος.

Οι δαπάνες θα είναι μειωμένες κατά 170 εκατ. ευρώ καθώς το 2019 η πρόβλεψη είναι για δαπάνες 57,624 δισ. ευρώ, ενώ το 2018 εκτιμάται ότι θα είναι 57,794 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για το 2019 η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα προκύψει κυρίως από την ιδιωτική κατανάλωση που την προβλέπει στο 1,1. Αντίθετα η δημόσια κατανάλωση θα είναι 0,6 το 2019. Επίσης προβλέπει ότι η ανεργία το 2018 θα είναι 18,3% και το 2019 στο 16,7%.

Έχει διαβαστεί 219 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 12 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 165 επισκέπτες και 0 μέλη.