Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων : Οι εργαζόμενοι θα τον ματαιώσουν στην πράξη

από Η Άλλη Άποψη
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων : Οι εργαζόμενοι θα τον ματαιώσουν στην πράξη

Του Αλέκου Χατζηκώστα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με στόχο να μπουν «στο γύψο» οι εργατικές κινητοποιήσεις και να επικρατήσει η σιωπή έναντι των αντιλαϊκών μέτρων που προωθήθηκαν και θα προωθηθούν στην προσπάθεια να πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση.

Το χουντικής έμπνευση νομοσχέδιο είναι προσπάθεια περαιτέρω ποινικοποίησης των αγώνων του λαού και της νεολαίας απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και το μέλλον του, πολιτική που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, εμπορευματοποιεί περαιτέρω την Υγεία, την Παιδεία και εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ενώ από την άλλη μοιράζει πακτωλούς δισεκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.

Η κυβέρνηση κατέθεσε αυτή την αντιδημοκρατική προοπτική για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ταλαιπωρίας του λαού στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων». Δεν έχει, για παράδειγμα, την ίδια «ευαισθησία» για την καθημερινή, συνεχή ταλαιπωρία λόγω του “Μεγάλου Περιπάτου” του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους. Είναι εξοργιστικό και ταυτόχρονα γελοίο, η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα Μέσα Μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα, ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική της, η οποία μετά το δικαίωμα της απεργίας, τώρα θέλει να βάλει “στο γύψο” και τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου.

Ήδη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα εργαζομένων έχουν δηλώσει ότι η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται και πως η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα!

 

Έχει διαβαστεί 369 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1472 επισκέπτες και 0 μέλη.