Σάββατο, 16 Ιαν, 2021

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων
  •  ΦΩΤΟρεπορτάζ από τη χιονισμένη Βέροια
  • Περικλής Παυλίδης, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ: «Η καταστολή χρειάζεται για τη μετάβαση σε ένα πανεπιστήμιο της αγοράς: εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών, εμπορευματοποίηση των προπτυχιακών»
  • Μπήκε ξανά «σπίτι» του ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/12 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων3  ΦΩΤΟρεπορτάζ από τη χιονισμένη Βέροια4 Περικλής Παυλίδης, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ: «Η καταστολή χρειάζεται για τη μετάβαση σε ένα πανεπιστήμιο της αγοράς: εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών, εμπορευματοποίηση των προπτυχιακών»5 Μπήκε ξανά «σπίτι» του ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση των εμβολιασμών

Σε τουιτ του Υπουργείου Υγείας αλλά και σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου διαβάζουμε (συνοδεύεται και από ΦΩΤΟ): «Νοσοκομείο Βέροιας: πρώτος ο κ. Χρήστος ετών 91, μαθημένος στα δύσκολα & δεν πτοήθηκε από τον χιονιά» . Να εκφράσουμε και εμείς τη χαρά για την έναρξη εμβολιασμών των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας αλλά... Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προκλητικοί κομπασμοί και προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προκλητικοί κομπασμοί και προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας

Να «σβήσει» τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, για το φόρτωμα μιας ακόμη κρίσης στις πλάτες του λαού και για την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς προσπάθησε ματαίως ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μέσω της συνέντευξης του σε τηλεοπτικό σταθμό («ΑΝΤ1»), πουλώντας «αισιοδοξία» και «μετριοπάθεια».

Σε πείσμα της οδυνηρής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας, εκτίμησε ότι «η πανδημία υποχωρεί και τα επίσημα δεδομένα το δείχνουν αυτό», ενώ καυχήθηκε πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Συνεχίζοντας δε τη μακάβρια σύγκριση για τα εγκληματικά πεπραγμένα των αστικών κυβερνήσεων ανέφερε: «Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μια παγκόσμια πανδημία;».

«Σε καμιά περίπτωση δεν αψηφήσαμε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος. Εξ ου και προετοιμαστήκαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου», διεμήνυσε επίσης, όμως η «προετοιμασία» της κυβέρνησης αφορούσε το άνοιγμα του τουρισμού με τους όρους που επέβαλαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τη διαιώνιση της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης στην Υγεία, το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να μην λάβει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η κυνική παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις συστάσεις των ειδικών για την επιβολή λοκνταουν στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου, ο πρωθυπουργός θέλησε να τον διαψεύσει. «Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Επιτροπή μας εισηγήθηκε για τη Θεσσαλονίκη κλείσιμο πριν την 26η Οκτώβρη. Ήμασταν συνεπείς με βάση τα στοιχεία που γνωρίζαμε αν και υπήρχαν επιμέρους απόψεις που δεν ταυτίζονται πάντα με την τελική απόφαση της Επιτροπής», είπε, προσθέτοντας πως «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη των νοσοκομείων και του δυναμικού τους».

Σε σχέση με την αγορά εμβολίων, έστειλε μήνυμα «νομιμοφροσύνης» στη λυκοισυμμμαχία της ΕΕ, λέγοντας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις, πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τις ευρωπαϊκές συμφωνίες».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να καυχηθεί ότι «το κράτος κινήθηκε με ταχύτητα και διάρκεια, χωρίς να ξοδέψει όλα τα χρήματα από την αρχή αλλά με στρατηγική και σχέδιο» για τη στήριξη του κεφαλαίου. Μάλιστα, μνημείο κυνισμού αποτελεί και η παραδοχή του πως «ένας απ' τους λόγους που καταβάλουμε την προσπάθεια δεν είναι μόνο για να σώσουμε ζωές, αλλά και για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και πάλι την οικονομική δραστηριότητα». «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει στην Επιτροπή τι θα αποφασίσει. Όμως το click away δούλεψε και είμαστε σήμερα σε καλύτερο επίπεδο απ' ό, τι στις 15 Δεκέμβρη», πρόσθεσε.

Για τις διερευνητικές επαφές επιχείρησε να καθησυχάσει τις εύλογες ανησυχίες για την ατζέντα, υποστηρίζοντας ότι αντικείμενο τους «θα είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», εξωραΐζοντας τα ευρωατλαντικά σχέδια που «τρέχουν» για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψε και η διαφήμιση του υπόλοιπου αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης και κυρίως το γεγονός ότι δεν έχασε βδομάδα εν μέσω πανδημίας, για να προωθεί, το ένα μετά το άλλο, αντιλαϊκά μέτρα, στρώνοντας το δρόμο για την επόμενη μέρα του κεφαλαίου. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της 5ετίας που έκλεισε πρόσφατα ως πρόεδρος της ΝΔ, θύμισε πως όταν εκλέχτηκε είχε δεσμευτεί «για ανανέωση, διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις. Αυτή την πολιτική μου πλατφόρμα την υπηρέτησα και την υπηρετώ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι έχει «πρόταγμά» του τις «μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα», ώστε «να μπούμε σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης», που αφορά βέβαια τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Σε αυτό το φόντο, τόνισε ότι στην κυβέρνηση «δεν χάσαμε χρόνο, ψηφίζουμε κάθε βδομάδα σημαντικές αλλαγές. Στρώνουμε το έδαφος για να παίξουμε μπάλα μετά», μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και πάνω από 100 αντιλαϊκά νομοσχέδια που πέρασαν εν μέσω πανδημίας για να υπηρετηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου.

Επίσης, στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας είπε ότι «πρόθεσή» του «είναι η κυβέρνηση αυτή να εξαντλήσει την 4ετία», και ότι «δεν θα είναι το 2021 εκλογική χρονιά», καθώς ο ίδιος έχει άνετη πλειοψηφία και συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα όπως είπε, για να περάσει και στηρίξει ό,τι χρειαστεί
Έχει διαβαστεί 168 φορές
Η «επόμενη μέρα»
Προηγούμενο άρθρο
Η «επόμενη μέρα»
Διαιρέσεις...
Επόμενο άρθρο
Διαιρέσεις...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία -2 °C
Άνεμος Β 4-7 μποφόρ

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με ελαφρά χιονόπτωση
Κυρίως συννεφιασμένος με ελαφρά χιονόπτωση
Θερμοκρασία -7 ως 0 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-5 μποφόρ

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -5 ως 1 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 212 επισκέπτες και 1 μέλος.