Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προκλητικοί κομπασμοί και προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προκλητικοί κομπασμοί και προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας

Να «σβήσει» τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, για το φόρτωμα μιας ακόμη κρίσης στις πλάτες του λαού και για την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς προσπάθησε ματαίως ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μέσω της συνέντευξης του σε τηλεοπτικό σταθμό («ΑΝΤ1»), πουλώντας «αισιοδοξία» και «μετριοπάθεια».

Σε πείσμα της οδυνηρής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας, εκτίμησε ότι «η πανδημία υποχωρεί και τα επίσημα δεδομένα το δείχνουν αυτό», ενώ καυχήθηκε πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Συνεχίζοντας δε τη μακάβρια σύγκριση για τα εγκληματικά πεπραγμένα των αστικών κυβερνήσεων ανέφερε: «Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μια παγκόσμια πανδημία;».

«Σε καμιά περίπτωση δεν αψηφήσαμε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος. Εξ ου και προετοιμαστήκαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου», διεμήνυσε επίσης, όμως η «προετοιμασία» της κυβέρνησης αφορούσε το άνοιγμα του τουρισμού με τους όρους που επέβαλαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τη διαιώνιση της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης στην Υγεία, το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να μην λάβει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η κυνική παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις συστάσεις των ειδικών για την επιβολή λοκνταουν στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου, ο πρωθυπουργός θέλησε να τον διαψεύσει. «Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Επιτροπή μας εισηγήθηκε για τη Θεσσαλονίκη κλείσιμο πριν την 26η Οκτώβρη. Ήμασταν συνεπείς με βάση τα στοιχεία που γνωρίζαμε αν και υπήρχαν επιμέρους απόψεις που δεν ταυτίζονται πάντα με την τελική απόφαση της Επιτροπής», είπε, προσθέτοντας πως «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη των νοσοκομείων και του δυναμικού τους».

Σε σχέση με την αγορά εμβολίων, έστειλε μήνυμα «νομιμοφροσύνης» στη λυκοισυμμμαχία της ΕΕ, λέγοντας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις, πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τις ευρωπαϊκές συμφωνίες».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να καυχηθεί ότι «το κράτος κινήθηκε με ταχύτητα και διάρκεια, χωρίς να ξοδέψει όλα τα χρήματα από την αρχή αλλά με στρατηγική και σχέδιο» για τη στήριξη του κεφαλαίου. Μάλιστα, μνημείο κυνισμού αποτελεί και η παραδοχή του πως «ένας απ' τους λόγους που καταβάλουμε την προσπάθεια δεν είναι μόνο για να σώσουμε ζωές, αλλά και για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και πάλι την οικονομική δραστηριότητα». «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει στην Επιτροπή τι θα αποφασίσει. Όμως το click away δούλεψε και είμαστε σήμερα σε καλύτερο επίπεδο απ' ό, τι στις 15 Δεκέμβρη», πρόσθεσε.

Για τις διερευνητικές επαφές επιχείρησε να καθησυχάσει τις εύλογες ανησυχίες για την ατζέντα, υποστηρίζοντας ότι αντικείμενο τους «θα είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», εξωραΐζοντας τα ευρωατλαντικά σχέδια που «τρέχουν» για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψε και η διαφήμιση του υπόλοιπου αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης και κυρίως το γεγονός ότι δεν έχασε βδομάδα εν μέσω πανδημίας, για να προωθεί, το ένα μετά το άλλο, αντιλαϊκά μέτρα, στρώνοντας το δρόμο για την επόμενη μέρα του κεφαλαίου. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της 5ετίας που έκλεισε πρόσφατα ως πρόεδρος της ΝΔ, θύμισε πως όταν εκλέχτηκε είχε δεσμευτεί «για ανανέωση, διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις. Αυτή την πολιτική μου πλατφόρμα την υπηρέτησα και την υπηρετώ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι έχει «πρόταγμά» του τις «μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα», ώστε «να μπούμε σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης», που αφορά βέβαια τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Σε αυτό το φόντο, τόνισε ότι στην κυβέρνηση «δεν χάσαμε χρόνο, ψηφίζουμε κάθε βδομάδα σημαντικές αλλαγές. Στρώνουμε το έδαφος για να παίξουμε μπάλα μετά», μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και πάνω από 100 αντιλαϊκά νομοσχέδια που πέρασαν εν μέσω πανδημίας για να υπηρετηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου.

Επίσης, στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας είπε ότι «πρόθεσή» του «είναι η κυβέρνηση αυτή να εξαντλήσει την 4ετία», και ότι «δεν θα είναι το 2021 εκλογική χρονιά», καθώς ο ίδιος έχει άνετη πλειοψηφία και συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα όπως είπε, για να περάσει και στηρίξει ό,τι χρειαστεί
Έχει διαβαστεί 234 φορές
Η «επόμενη μέρα»
Προηγούμενο άρθρο
Η «επόμενη μέρα»
Διαιρέσεις...
Επόμενο άρθρο
Διαιρέσεις...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 460 επισκέπτες και 0 μέλη.