Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Μιλάει για ...νέα μέτρα αφού η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τα προηγούμενα
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αφού η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τα προηγούμενα μέτρα δήθεν στήριξης, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να μιλάει για νέα μέτρα όπως έπραξε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής "έκρηξης"» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός αφήνοντας ωστόσο να διαφανεί πως και τα νεότερα μέτρα θα έχουν εξανεμισθεί μόλις ανακοινωθούν αφού όπως είπε «είναι μέτρα τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις αυξήσεις, μετριάζουν όμως τις απώλειες από τις ανατιμήσεις».
Μίλησε ξανά για «εισαγόμενη ακρίβεια» προσπαθώντας να κρύψει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την απολιγνιτοποίηση, την «πράσινη μετάβαση» με το φυσικό αέριο, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το χρηματιστήριο ενέργειας αλλά και την διατήρηση της έμμεσης φορολογίας σε καύσιμα και βασικά είδη.
Ισχυρίστηκε πως «δεν έπαψα ποτέ να τονίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας, δυστυχώς, είναι ακόμα χαμηλοί, ως απόρροια της δεκάχρονης οικονομικής περιπέτειας» και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό που αποτελούν εμπαιγμό με «αύξηση» 1,66 ευρώ τη μέρα!
Για τα ενεργειακά επανέλαβε πως «η ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι απόλυτα διασφαλισμένη» και ότι «οι προμήθειες φυσικού αερίου της χώρας θα γίνουν με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία».
Επίσης, κατέδειξε την στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης να εμπλακεί όλο και περισσότερο στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση των ΝΑΤΟικών με τη Ρωσία και την Κίνα προκειμένου διαδραματίσει ρόλο στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στέλνοντας έτσι το λογαριασμό στο λαό που καλείται να πληρώσει το πανάκριβο αμερικανικό LNG και τις συνέπειες από την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
«Θα βρεθώ στην Αλεξανδρούπολη στον νέο τερματικό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου» είπε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής το οποίο, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες, μέσα σε λιγότερο από 20 μήνες θα μας έχει δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε πλήρως τις πηγές εφοδιασμού σε φυσικό αέριο, όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου».
Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, λοιπόν, γρήγορα και πολύ μεθοδικά μετατρέπεται σε έναν ενεργειακό κόμβο της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα και σε στρατηγική πύλη εισόδου ενεργειακών πόρων προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη συνολικά».